FbPixel
Épületüzemeltetés

Fontos a megfelelő szellőzőrendszer a vírus terjedésének visszaszorításához

Fontos a megfelelő szellőzőrendszer a vírus terjedésének visszaszorításához

A szellőzés minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap annak érdekében, hogy segítse minimalizálni a koronavírus terjedésének kockázatát – hívta fel a figyelmet a B+N Referencia Zrt., a magyar piac egyik legnagyobb FM szolgáltatója.

A járvány miatt számos egészségügyi óvintézkedést kellett bevezetni a létesítményekben, és ez alól nem lehet kivétel a megfelelő szellőzés biztosítása sem. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is külön kiemelte ennek jelentőségét, és felhívta a figyelmet arra, hogy a rosszul szellőző helyiségekben a vírus terjedésének kockázata jelentősen megnőhet.

Ebben közre játszhat a túl lassú levegőcsere, valamint a rendszer egyes beállításai is.

Az energiahatékonyság érdekében számos szellőzőrendszer olyan üzemmódban működik, amellyel ugyanazt a levegőt keringeti az épületben. Ezt a beállítást a járvány végéig érdemes kikapcsolni, valamint ajánlott az egészségmegőrzési szempontok figyelembevételével egy átfogóbb vizsgálatot is beiktatni, amire több országban külön felszólítást is kapnak a létesítmények üzemeltetői – tudtuk meg a B+N-től.

A téli hónapok beköszöntével a bent töltött órák száma lényegesen megnő, emiatt is célszerű most kiemelt figyelmet fordítani a szellőzésre.

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.