FbPixel
Külföld

Magyarok a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztői kiállításán

Magyarok a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztői kiállításán

Több mint 1 milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be Cannes-ban, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en - mondta az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke a budapesti sajtótájékoztatón.

Takács Ernő hozzátette, 80 ország 2400 kiállítója lesz jelen a rendezvényen, amelyre több mint 20 ezer szakmai látogatót várnak.

Ismertetése szerint az IFK, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt., valamint a Liget Budapest Projekt kiemelt támogatásával jön létre a Magyarország-Budapest Stand Cannes-ban. A standon több millió négyzetméternyi ingatlanfejlesztést mutatnak be az ipari, a logisztikai, az iroda, a szálloda szektorból, továbbá közösségi és kormányzati beruházásokat - tájékoztatott az MTI.

Sláger szektor az ipari ingatlanfejlesztés

Lonkai Gabriella, a NIPÜF Zrt. üzletfejlesztési és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója arról beszélt, hogy az ipari ingatlanfejlesztés a sláger szektor, ezért is fontos Magyarország megjelenése és a fejlesztési irányok bemutatása a MIPIM-en.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója fontosnak nevezte, hogy az egész Liget projekt és az annak keretében megújuló turisztikai, kulturális attrakciók ott legyenek a privát ingatlanfejlesztőkkel közösen a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztői kiállításán. Óriási felelősség megmutatni, hogy mit is gondol egy ország saját magáról, mit gondol a saját kultúrájáról, milyen színvonalú épületeket tud létrehozni - fogalmazott.

Emlékeztetett arra, hogy a MIPIM fődíját tavaly a Magyar Zene Háza nyerte el. 2022 márciusi megnyitása óta az épületbe már több mint 993 ezren látogattak el.

Forrás: MTI, Fotó: MTI/Lakatos Péter

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.