FbPixel
Magyarország

Kevés a hely - bővítik a Zalazone műhelyszárnyát

Kevés a hely - bővítik a Zalazone műhelyszárnyát

Az egyre gyarapodó megrendelések miatt új beállókkal bővítik a személyautók és teherjárművek fogadására egyaránt alkalmas műhelyszárnyat a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán - tudta meg az fmbusiness.hu szerkesztősége.

Palkovics László, a pályát tulajdonló Széchenyi István Egyetem alapítványának kuratóriumi elnöke, egyben az Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezetője csütörtökön a helyszínen elmondta: az ide érkező bérlők szolgáltatásokat is elvárnak, amelyet saját mérnökeikkel vagy a helyszínen „bérelt” mérnökökkel is képesek teljesíteni. Ehhez az egyetem is biztosít a tesztelésekhez szükséges mérnöki, műszaki hátteret.

Hozzátette: a tesztpálya mellett elsőként az osztrák AVL épített saját fejlesztőbázist, de már befejezéséhez közeledik a Bosch hasonló létesítménye is. Ebben 250 mérnöknek biztosítanak munkát, a felvételük már elkezdődött.

Egyre nő a kihasználtsága a zalai tesztpályának és létesítményeinek

Min azt az MTI közleményéből az fmbusiness.hu megtudta, a műhelyszárny mintegy 2000 négyzetméteres meglévő épülete 16 személyautó és 6 teherjármű kiszolgálására alkalmas egyszerre.

Hamar Zoltán, a tesztpályát üzemeltető AVL ZalaZONE Kft. ügyvezetője számolt be arról, hogy a 2019-ben átadott épületet 1300 négyzetméteres résszel bővítik az év végéig, így további 8 személyautót és 6 teherautót képesek egyszerre fogadni. A kihasználtság ugyanis egyre nő, jelenleg két autógyártó és két beszállító cég állandó helyet bérel, a tesztpálya más használói pedig rövidebb-hosszabb időre vesznek igénybe itt szerelőállásokat.

Forrás: MTI, fotó/illusztráció: avlzalazone.com

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.