FbPixel
Épületüzemeltetés

Erre a munkára mindig szükség van! Vedd észre!

Erre a munkára mindig szükség van! Vedd észre!

Takarítás és fertőtlenítés – van, akinek ez a mindennapos feladata, még sincs megbecsülve. A takarítók munkájukat szinte láthatatlanul végzik – mondja Kis-Szölgyémi Ferenc, B+N Referencia Zrt.-nek vezérigazgatója.

Gyakrabban takarítsunk, fertőtlenítsünk! – szól a jó tanács. Otthon az 50 m2-es lakásunkban könnyedén eleget teszünk ennek a felszólításnak, de gondolt már arra, hogy egy 2000 m2-es irodaház vagy kórházi terület esetében ez mekkora munkát jelent? Ilyen területeken hivatásos takarítókra van szükség, munkájukat mégsem becsüljük meg eléggé. A KSH 173 foglalkozást vizsgált meg, hogy egy 1-15 skálán mekkora a presztízsük 5 szempontot figyelembe véve: mennyit lehet keresni, mekkora hatalom, befolyás jár vele, mennyit kell tanulni érte, mennyire hasznos a társadalom számára, az adott foglalkozás mennyire vonzó manapság. A válaszadók szubjektív megítélése szerint a legalacsonyabb presztízsű tíz foglalkozásba került a takarító. A 163. lett és csak az utcaseprőt, a szemétszállítót, a szórólaposztót vagy a segédmunkást előzi meg.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.