FbPixel
Magyarország

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok pluszt

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok pluszt

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok plusz konstrukció bevezetését - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azt követően, hogy a szektor képviselőivel egyeztetett Budapesten.

Hornung Ágnes közölte: egyetértettek abban, hogy az intézkedés segíteni fogja az ingatlanmobilitást, illetve hogy maximálisan ki fogja szolgálni a demográfiai szempontokat.

Azt is megállapították, hogy a csok plusz a kis- és középvállalkozásoknak segítséget nyújt az ingatlanpiacon a vállalkozások működtetésében - tette hozzá az egyeztetést követő sajtótájékoztatón.

Január elsejétől indul a csok plusz

A politikus elmondta: jelenleg dolgoznak a konstrukció részletein, amelyeket várhatóan november közepén tesznek közzé a Magyar Közlönyben.

Emlékeztetett arra, hogy január elsejétől lép érvénybe a csok plusz, amelynek keretében egy nagyon kedvező, 3 százalékos kamatozású államilag támogatott hitelkeretet lehet igénybe venni, gyermekszámtól függően 15, 30, illetve 50 millió forint erejéig.

A konstrukcióba gyermek előre vállalásával, illetve ingatlantranzakcióval lehet belépni a hitelkeret összegnél pedig már a meglévő gyermekek számát is figyelembe veszik - fűzte hozzá.

Csok plusz példa

Példaként említette: ha valakinek már van két gyereke, ám vállal egy harmadikat, ő ugyanúgy jogosul lesz az 50 millió forintos hitelkeretre, mint az akinek még nincs egy gyermeke sem, ám vállal hármat.

Hangsúlyozta: a jelenlegi kamatszintre tekintettel a csok plusz egy rendkívül vonzó konstrukció, ezért bíznak abban hogy nagyon sok család él majd a lehetőséggel.

(MTI)

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.