FbPixel
Épületüzemeltetés

A bérlők manapság többet költenek a HR-fegyvernek számító dizájnos irodákra

A bérlők manapság többet költenek a HR-fegyvernek számító dizájnos irodákra

Fontosabb a dizájn és az életérzés, mint a bérleti díj és az üzemeltetési költség – írja a VLK Cresa tanulmányára hivatkozva a portfolio.hu.

Az új irodaházakban a belső kialakítás 400-600 euróba kerül négyzetméterenként manapság, de a felső kategóriás anyagokat, berendezéseket használó kivitelezők akár 1000 eurót is felszámíthatnak négyzetméterenként. A portfolio.hu cikke kitér a járványhelyzet által kialakult helyzetre, miszerint teljesen elfogadott lett a rotációs munkarend, ezzel is csökkentve az egy időben benn tartózkodók számát.

Nappalivá alakuló irodák

„A bérlők ma nagyságrendileg többet költenek a HR-fegyvernek számító irodákra, mint akárcsak 5-6 évvel ezelőtt. Már-már „nappalivá” alakultak a bérleményen belüli közös területek, jól felszereltek és tágasak a konyhák. Ezen kívül csendes szobák, mini tárgyalók, telefonfülkék állnak rendelkezésre, miközben visszajöttek a paravánok, az ötletes térelválasztók, és tengernyi növény lepte el az irodákat” – utalt a legutóbbi pár hónap fejleményeire Kalaus Valter. 

Kalaus Valter szerint a budapesti irodapiacon egyre több olyan „A” kategóriás irodaház van, amelyik ugyan jóval a rendszerváltás után épült, de műszakilag elavult. Különösen a gépészetre igaz ez, s ezt nem feltétlenül mérlegeli egy bérlő, miközben szinte csak a saját irodájának a belső kialakítására koncentrál.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.