FbPixel
Ingatlan

Üvegpalota luxuslakásokkal a Szervita téri parkolóház helyén

Üvegpalota luxuslakásokkal a Szervita téri parkolóház helyén

Iroda, üzletek, luxuslakás és parkoló. A négyszintes, 240 autó parkolását biztosító mélygarázst az épület leendő lakóin és látogatóin kívül a lakosság is használhatja majd.

A Szervita téren majd’ fél évszázadig ez az ikonikus parkolóház állt.

szervita_84839

Az irodaházként és parkolóházként is funkcionáló épületet Szabó István és Jakab Zoltán (KÖZTI) tervezte. 1973-ban épült és 2017-ben bontották le.

Historizáló épületek a homlokzaton

Az V. kerületi Szervita téren található Szervita Square Building névre keresztelt épület üzleteket, irodákat és luxuslakásokat egyaránt magába foglal majd. A mintegy 12 500 négyzetméter alapterületű, hétszintes luxusépület vegyes funkciójú lesz. Az irodaház érdekessége, hogy homlokzati üvegelemeiben tükörként látszódnak a tér historizáló épületei.

Félemeletén, földszintjén és -1 szintjén üzletek nyílnak, legnagyobb részében azonban, az 1., 2., 3. és 4. emelet 8 500 négyzetméternyi területén irodák működnek majd. Az épület egyik legnagyobb bérlője egy New York-i információs-technológiai cég, a Diligent Corporation lesz, amely ide helyezi globális termékinnovációs központját.

Az irodán túl: luxuslakások külön bejárattal

Az irodák fölött, az összesen 2 200 négyzetméteres  5. és 6. emeleten egy-, két-, illetve háromszintes luxuslakásokat alakítottak ki külön lakossági bejárattal, tetőtéri kertekkel, terasszal és medencével.

A környezettudatos (LEED Platinum minősítésű) épületbe a nagy üvegfelületeknek köszönhetően rengeteg természetes fény jut be. Energiahatékony lifteket építettek be, az esővizet pedig felhasználják, csökkentve ezáltal a vízfogyasztást.

Forrás: pestbuda.hu, fotók: Both Balázs, pestbuda.hu, Fortepan

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.