FbPixel
Koronavírus

Üres irodákból alakítanának ki lakásokat Madridban

Üres irodákból alakítanának ki lakásokat Madridban

A home office elterjedése, töretlen népszerűsége kongó, kihasználatlan irodaházakat hozott magával. Madridban több száz irodaház áll kihasználatlanul. Az üres irodák megoldást jelenthetnek a madridi lakáshiányra.

A Covid felforgatta a világot. Otthoni munkavégzésre kényszerültek az emberek. Kiderült: így is tud működni a világ. Persze a koronavírus lecsengését követően visszaszivárogtak az emberek az irodákba, van, ahol elvárás is az állandó jelenlét, de nem mindenütt. Ennek eredmény pedig: üresen álló irodák, irodaházak.

A spanyol fővárosban közel 200 megüresedett irodaház várja, hogy élettel teljen meg – olvasható a tht.hu oldalon. Szakemberek szerint a kilátások azonban csak az irodaház felső szintjéről szépek. A közeljövőben nem valószínűsíthető, hogy megtelnek az irodák.

Külvárosi történetek – irodákból lakások

Miközben az irodák nincsenek kihasználva, a lakóépületekre meg óriási az igény – a spanyol fővárosban óriási a lakáshiány. Erre lehet megoldás az irodák átalakítása lakássá.

A kereslet tehát nagy lenne az irodaházakból kialakított lakásokra, valamint a madridi regionális kormányzatnak is szándékában áll, hogy megkönnyítse az irodaházak átalakítását lakóépületekké. A nagy kérdés az: ha az üresen álló irodaházak nem a belvárosban helyezkednek el, hanem a külvárosban (márpedig ott helyezkednek el), akkor oda is kiköltöznének-e az emberek...

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.