FbPixel
Ingatlan

Új tulajdonoshoz kerül az ikonikus budapesti hotel, a Körszálló

Új tulajdonoshoz kerül az ikonikus budapesti hotel, a Körszálló

Az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel – tudta meg az fmbusiness.hu.

A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt-vel a Hotel Budapest – ismertebb nevén, Körszálló – eladásáról.

Covid, pandémia, Körszálló

A Danubius Hotels szállodalánc a Hotel Budapest 15 hónapig tartó, pandémia alatti üzemszünete után, 2021. szeptemberétől bérbe adta a szállodát. A bérbevevő, Hotel & More Szállodák Zrt. azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti a hotelt. A szállodát a tulajdonosváltást követően a Hotel & More továbbra is üzemelteti. A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti – tudta meg az fmbusiness.hu a cég közleményéből.

Az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel.  „Fő fókuszunk az általunk működtetett szállodáink és szolgáltatásaink megújítása és magas színvonalú fejlesztése. A Hotel Budapest értékesítése is ezt a célunkat erősíti.  Szállodáink korszerűsítésére a tavalyi évben 5 milliárd forintot, idei terveinkre ennek közel a kétszeresét fordítjuk.” - mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Kidolgozás alatt a Körszálló „jövője”

„A Körszálló épület vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást tervezünk, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak” - nyilatkozta Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: danubiushotels.com

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.