FbPixel
Ingatlan

Új boutique-irodafejlesztés indul a Liget Centerben

Új boutique-irodafejlesztés indul a Liget Centerben

A Liget Center felújítása újabb mérföldkő előtt áll: a meglévő irodaházak – a Liget Center Classic és a Liget Center Auditorium – mellé, a belső udvaron egy áttetsző, teljes üveghomlokzattal rendelkező, megjelenésében könnyed új építésű épület érkezik - tudta meg az fmbusiness.hu.

A Liget Center Vitrum egy letisztult, mégis elegáns, „éteri” megjelenésű épület, amely remek lehetőséget kínál az újépítésű irodát vagy akár székházat keresőknek, közvetlenül a Városliget mellett, Budapest szívében. Az „A+” kategóriás dizájnépület Budapest VI. kerületében, a Dózsa György út – Városliget fasor által határolt saroktelken, az új Néprajzi Múzeum épületével szemben található, a főváros egyik nagy presztízsű villanegyedében. A sokszínű kikapcsolódási lehetőségeket és szolgáltatásokat nyújtó lokációból és a helyszín különleges építészeti sajátosságaiból adódóan egyedi élményt nyújt a majdani bérlők számára.

Ékszerdoboz, üveghomlokzat, Liget Center Vitrum

A két meglévő, modern építészeti elveket követő, geometrikus formákból építkező, műemléki épület mellé kerül az új, exkluzív ékszerdoboz, a teljes üveghomlokzattal rendelkező Liget Center Vitrum. A három ház együttesen egy privát belső udvart keretez majd, amely a környező forgalomtól védett zöldterületet biztosít.

Az RTL Magyarország fő bázisa

„Örömmel tudatjuk, hogy tovább haladnak a Liget Center irodakomplexum kivitelezési munkálatai. A Liget Center Classic és Auditorium 2024-től az RTL Magyarország számára fő bázisként fog szolgálni. Ezeknek az épületeknek a műemléki felújítása a terveknek megfelelően halad. A Liget Center az újonnan épülő, boutique-projektünkkel, a Liget Center Vitrummal válik majd harmonikus egésszé. Az új ház számos előnnyel bír: zöld és smart megoldásokat, illetve a legkorszerűbb műszaki jellemzőket kínálja az irodaházat vagy akár székházat kereső bérlőknek” - mondta Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

Közel nulla energiaigényű

A közel nulla energiaigényű Vitrum többek között kiterjedt vertikális zöldfelületekkel rendelkezik az irodatéren belül és kívül, zajtalan klímagerendákat és optimalizált, környezettudatos világítást és hőszivattyús fűtési rendszert használ, evidenciának kezeli az energiahatékony működést, a tudatos vízfelhasználást és a környezettudatos hulladékkezelést. A projekt BREEAM fenntarthatósági minősítést megcélozva épül. A kivitelezési munkák 2022 év végén elkezdődtek és a ház várhatóan 2024 második felében kerül átadásra.

Integrált épületmenedzsment

A modern működés számos műszaki jellemzőnek is köszönhető: az „A+” kategóriájú épület rugalmas, személyre szabható (BTS) megoldásokkal és a legmodernebb akusztikai tervezéssel készül. Az épület integrált épületmenedzsmenttel rendelkezik, okosépület rendszer és egyedi vezérlőapplikáció is található majd az irodaházban. Mindemellett külső időjárás, valamint belső légállapot érzékelő és célszint-vezérelt felvonók támogatják korszerű üzemeltetését. A Liget Center Vitrum tervezője a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig –WORKUP, a FITOUT Zrt erre szakosodott üzletága végzi. A Liget Center meglévő mélygarázs alapozásának megerősítésében a WORKUP tervezőként is közreműködik.

Forrás: wing

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.