FbPixel
Ingatlan

Szállodaként és irodaházként születik újjá a Radetzky-laktanya

Szállodaként és irodaházként születik újjá a Radetzky-laktanya

A következő 2 évben végre megújul a Bem téri épület, mely évtizedek óta áll üresen, lepusztult állapotban. A mára funkcióját vesztett ház helyén egy olyan szálloda- és irodakomplexum épül, amely tiszteletet állít a múltnak, megőrzi a valós értékeket, és segítségével végre újjáéled a Bem tér és annak környéke – írja a bemprojekt.hu.

bem_1

A tervek szerint 2023-ra újul meg a laktanya, amelyben két funkció erősíti majd egymást. A hotel közelsége számos előnnyel járhat az épületben irodát bérlők számára: a kivehető szobák mellett lehetőség lesz konferenciatermek bérlésére, és olyan prémium szolgáltatások vehetők igénybe, mint a fitnesz center, de rendelkezésre áll majd élelmiszerbolt is.

Biró Miklós, a beruházás ingatlanfejlesztési projektmenedzsere szerint ezzel az egyedülálló „mixed-use” koncepcióval új színt kap a hazai ingatlanpaletta. Az elképzelés szerint ez az új létesítmény segíti majd a munka és a magánélet közötti egészséges egyensúly megteremtését, hiszen a szállodavendégeknek lehetőségük lesz üzleteket is lebonyolítani, az irodát bérlők pedig mindent egy helyen intézhetnek el a „one-step-shop” szemlélet jegyében.

Az épület egyediségét fokozza, hogy megtartják a Radetzky-laktanya homlokzatát, a kor elvárásainak megfelelően felújítva. A rekonstrukció alatt egy 110 tonnás acélszerkezet tartja a homlokzatot.

bem_2

A kialakítás során három fontos szempontot vettek figyelembe a tervezők és a kivitelezők. Az első kitétel az volt, hogy a megjelenésben harmóniát alkosson a tradicionális és a modern, az épület pedig megőrizze a múlt értékeit, egyben megfeleljen a legkorszerűbb beruházások elvárásainak.

A másik fontos kritérium a már említett „mixed-use” koncepció lehetőségeinek maximalizálása volt. A jelenlegi tervek szerint az olyan szolgáltatásokat, mint az étterem, a bár, a kávézó, a skybar tetőterasz és egyéb közösségi terek, az irodaház bérlői és a szálloda vendégei egyaránt használhatják majd, így ezzel Budapesten egyedülálló funkciói lesznek az új létesítménynek.

bem_4

A laktanya megújulásával párhuzamosan a Bem tér környéke is átalakul majd, a Fekete Sas és a Bem utca érintett útszakasza sétálóövezet, a tér maga pedig egységes park lesz. A cél, hogy a környék újra élettel teljen meg. Éppen ezért a harmadik fontos szempont az „open-house” kialakítás, amely lehetőséget biztosít arra, hogy az éttermet és a bárt ne csak a szállóvendégek vegyék igénybe, hanem a budapestiek, a turisták, és bárki, aki különleges gasztronómiai élményre vágyik.

 

Fotók: bemprojekt.hu

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.