FbPixel
Építési technológiák

Szakmai programokkal erősített a Construma

Szakmai programokkal erősített a Construma

30 ezer látogatót vonzott a 2023-as Construma építőipari kiállítás.  Nagyot erősödtek a szakmai programok, évről-évre egyre többen vesznek részt a workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken, konferenciákon és továbbképzéseken.

Öt nap alatt több mint 30 ezer látogató volt kíváncsi a 41. Construma kiállításra, valamint a vele egy időben rendezett 11. HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás és a 11. OTTHONDesign kiállítás programjaira. Magyarországon kívül 21 országból (köztük Dél-Koreából, Csehországból, Lengyelországból, Törökországból, Olaszországból, Iránból és Szaúd Arábiából) csaknem 500 kiállító mutatta be termékeit, szolgálatatásait, újdonságait.

Építésügy: mennyiség után minőség?

A kiállítás iránti érdeklődés azt mutatta, hogy a gazdasági nehézségek ellenére sem csökkent jelentősen az építési és felújítási kedv: a kiállítók többsége elégedetten távozott. Az erősödő szakmai részvétel pedig az iparág életképességét jelzi – hangsúlyozták a szervezők.

hungexpo

Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy fordulóponthoz érkezett az építésügy: az elmúlt évek mennyiségi növekedését most minőségi változásnak kell követnie. Az államtitkár úgy véli, hogy ezt a magyar építőipar képes „megugrani”.

A jövő épírtőipari kihívásai

Az idei szakmai programok és a kiállítás fókuszában a jövő építőipari kihívásai – az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság – álltak.

Kiemelt téma volt a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt. Nagy érdeklődés kísérte az idén 15. alkalommal megrendezett Szolárkonferenciát és a Solar Race-t, a napelem kivitelező szakemberek versenyét.

A tavalyinál is többen vettek részt a Magyar Építész Kamara, valamint a Budapest és Pest Megyei Mérnöki Kamara továbbképzésén, a Tetős Szakemberek Találkozóján, valamint a kiállítás egyik fő szakmai partnere, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége által rendezett konferencián.

Fenntarthatóság és energiahatékonyság a design vonalon

Immár hatodik alkalommal szerveztek vezetett szakmai túrákat a kiállításon az építési szakemberek számára. Ezeken a másfél órás „túrán” a kiállítók a termékek, szolgáltatások iránt leginkább érdeklődő szakembereknek is bemutathatták újdonságaikat

A Construma otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán, az OtthonDesign fókuszában a fenntarthatóság és energiahatékonyság állt. Sok érdeklődőt vonzott a Lakberendezők Országos Szövetségének lakásbelsőt imitáló enteriőre, amelyben a látogatók megtekinthették a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat.

Fotó: construma.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.