FbPixel
Jövő

Szakképzés: a CATL és DSZC megállapodást kötött

Szakképzés: a CATL és DSZC megállapodást kötött

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) és a Contemporary Amperex Technology Hungary, amelynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt - tudta meg az fmbusiness.hu

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, az együttműködés célja a szakképzés összehangolása az iskolai és vállalati igények, lehetőségek területén a felkészült, motivált, magasan képzett szakemberek kinevelése érdekében.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja az eseményen kiemelte: a világ mindig változik, amelynek elsődleges mozgatórugója a gazdaság. Kijelentette, az ipari forradalmak negyedik és ötödik korszakának határán vagyunk. Az Ipar 4.0 egy olyan modern technológiai környezetet jelent, amelyben a robotizáció, az automatizációs és az adatelemzések, azok pontos és helyes felhasználása nagyon fontos.

Négy iskola vesz részt a CATL szakképzési programban

A négy érintett iskola (a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum és Kollégium és a Debreceni SZC Vegyipari Technikum) diákjai többek között szakmai oktatás, valamint üzemlátogatás, az intézmények oktatói pedig szervezett vállalati program vagy kihelyezett óra során ismerhetik meg CATL (Magyarországon CATH) vállalati kultúráját.

CATL debreceni strategiai megallapodas, fmbusiness.hu hírek, akkumulátorgyár

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a centrum és a vállalat közösen dolgozza ki a szakmai képzéshez tartozó tananyagok tartalmát, ezzel is segítve a duális tanulók képzését, akik így a legújabb szakmai ismereteket sajátíthatják el, és önállóan dolgozni tudó, sokoldalú szakemberekké válhatnak. Ugyanakkor a felek a 9. évfolyamos beiskolázásának megerősítését is célul tűzték ki, így mindamellett, hogy az általános iskolás diákok és szüleik is betekintést nyerhetnek a vállalat működésébe, valamint közös pályaorientációs és pályaválasztási programokat szerveznek majd számukra – adta közre a Debreceni Szakképzési Centrum.

Fiatal generáció, jövő, szakképzés, munkahely, karrier, akkumulátor, technológia

„Szilárd meggyőződésem, hogy a Debreceni Szakképzési Centrummal kötött oktatási együttműködés mind a CATL, mind pedig a diákok számára előnyös lesz. Debrecenben és a megyében élő fiatal generáció előtt új és inspiráló karrierlehetőségek nyílnak ezáltal az autóiparban. A CATL pedig elkötelezett és motivált, fiatal helyi munkaerőbázisra támaszkodhat. Ez az együttműködés, a szakképzés kulcsfontossága révén, egy jelentős mérföldkő cégünk számára, és csupán az első lépés sok hasonló közül” – nyilatkozta He Wei, a CATL magyarországi operációért felelős vezetője az eseményen.   

A CATL-ről   

A CATL-t - a Contemporary Amperex Technology Co. Limited - 2011-ben alapították. A CATL az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalat. A cégnek 13 gyártóbázisa és 5 kutatási fejlesztési központjának van. A CATL 2022-ben jelentette be magyarországi beruházását, amely a vállat második európai gyára lesz a Németországi után. A CATL debreceni üzeme a jövőben a gyártásban átveszi a cég zöld és ipar 4.0 technológiák terén szerzett tapasztalatait.

A CATL debreceni akkumulátorgyárának építkezése 2023-ban indult. Várhatóan 2025-ben kezdik meg a termelést a debreceni Déli Ipari Parkban, azonban a munkaerőtoborzás már kezdetét vette, több operatív területen keresik új munkatársaikat – tudta meg az fmbusiness.hu portál.

Kép: Debreceni Szakképzési Centrum

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.