FbPixel
Épületüzemeltetés

Sikeres volt a Shopper Park Plus részvényeinek jegyzése

Sikeres volt a Shopper Park Plus részvényeinek jegyzése

FM Business - ingatlanüzemeltetés. Ezzel lehetővé válik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) első euróalapú bevezetése: a 18 kiskereskedelmi egységből álló ingatlanportfóliót tulajdonló szabályozott ingatlanbefektetési előtársaság (szie) részvényeivel várhatóan november második felétől lehet majd kereskedni a BÉT Prémium kategóriájában – olvasható a Shopper Park Plus közleményében.

A jelenleg 4 csehországi és 14 magyarországi kiskereskedelmi ingatlanban összesen több mint 320 ezer négyzetméter bruttó bérelhető területtel rendelkező, átlagosan 95 százalék feletti kihasználtsági rátát felmutató SPP hosszabb távú célja, hogy a kelet-közép-európai régió jelentős retail park portfólió tulajdonosává és üzemeltetőjévé váljon.

Részvénykibocsátás

Sikeresen lezárult az SPP nyilvános részvénykibocsátása (IPO): ennek keretében a lakossági befektetők 1 669 029 darab részvényt jegyeztek le a 2023. október 9. és 20. közötti jegyzési időszakban. Az SPP a forgalmazókkal (Concorde Értékpapír Zrt., OTP Bank Nyrt.) történt előzetes egyeztetést követően a részvények kibocsátási árát a beérkezett intézményi ajánlatok alapján minden befektető számára egységesen 10,8 euróban határozta meg. Az ársáv 11,5 eurós felső értéke és a 10,8 eurós végleges kibocsátási ár különbözete a lakossági befektetők részére a jegyzési eljárás lezártát követő hét napon belül visszatérítésre kerül a forgalmazóknál vezetett fizetési számlára – áll a közleményben.

Szintén eredményes volt a könyvépítés az intézményi befektetők körében: ebben a kategóriában 1 776 589 darab részvényre tettek ajánlatot az intézményi befektetők. Az SPP végül 3 445 618 darab új részvényt allokált, ami alapján 37,21 millió euró értékű tőkeemelést tervez végrehajtani.

„Mivel várhatóan az SPP a BÉT Prémium kategóriás tőzsdei megjelenés minden kritériumának eleget tesz, a sikeres jegyzéssel egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy a részvényeket már novemberben be lehessen vezetni a Budapesti Értéktőzsdére” – fogalmazott Bárány Kristóf, az SPP-ben egy leányvállalaton keresztül részesedéssel rendelkező befektetési alapot kezelő Adventum alapító partner.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.