FbPixel
Épületüzemeltetés

Eladták a pár hónapja átadott ikonikus budai irodaházat

Eladták a pár hónapja átadott ikonikus budai irodaházat

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a nehéz piaci körülmények ellenére az Atenor eladta a 2023 nyarán átadott RoseVille irodaházat.

A tranzakció mintegy 20 millió eurós pozitív hatással lesz az Atenor készpénzhelyzetére, és 9,5 millió euróval csökkenti a konszolidált adósságot. Ez a tranzakció nem lesz hatással az Atenor 2023-as év eredményére, de a jövőbeni bérleti szerződések megkötésével (a terület 60%-a már bérelt) pozitív hatással lehet a jövőbeni társaság eredményére – olvasható a cég közleményében. A vevő egy nemzetközi befektetők által létrehozott Magyar Alap.

A RoseVille bérlői

A RoseVille irodaház bérlői között olyan nemzetközi cégek találhatók, mint a Veeva Systems, a L'Oréal és a Red Bull.

„Miközben az ágazat lassulás előtt áll, az Atenor vonzó befektetést tudott javasolni egy befektetőnek, kiváló fenntartható minőséggel, amely megfelel a vállalkozások és a befektetők változó igényeinek. Ez az ügylet jelentős eredmény cégünk számára, és megerősíti pozíciónkat a magyar ingatlanpiac kiemelkedő szereplőjeként” – mondta Stéphan Sonneville, az Atenor vezérigazgatója.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.