FbPixel
Épületüzemeltetés

Robotkutyára figyeltek fel az Érték és Minőség Nagydíjon

Robotkutyára figyeltek fel az Érték és Minőség Nagydíjon

FM Business - ingatlan- és vagyonvédelem hírek. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadóját a Parlamentben tartották, ahol egy robotkutya került fókuszba – meg persze a gazdái.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadóját a Parlamentben tartották, ahol egy robotkutya került fókuszba – meg persze a gazdái.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy története 1998 tavaszára nyúlik vissza, akkoriban indult útjára az elődje, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy. A gazdasági változásokra reagálva 2018-ban létrehozták a korszerű, nemzetközileg is elismert Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet. Ennek célja mindig is az volt, hogy támogassa a vállalkozásokat a piacképességük növelésében és a versenyképességük javításában.

Ezen védjegy olyan vállalkozásokat ismer el, amelyek kiemelkedő minőség mellett különös figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek és a globális kihívásokra modern eszközökkel válaszolnak.

40 pályázó, 47 pályázat

Az idei évben a szigorú ötfordulós értékelés eredményeként 40 pályázó 47 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ami jelentős, 18%-os emelkedést jelent az előző évhez képest. Így tehát szeptember 7-én 40 pályázó vehette át az Érték és Minőség Nagydíjat, köztük egy határon túli vállalkozás is.

Robotizáció az ingatlanvédelemben, a facility management iparágban

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a sikert hozott a robotkutya egy vagyonvédelmi cégnek. Három díjjal is kitüntetették az Érték és Minőség Nagydíjon a robotkutya gazdáját, a Bastion Group-ot. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy, a Kiírói Tanács Digitalizációért Nívódíj és a Károlyi László úr által felajánlott különdíj került a vagyonvédelmi céghez.

Innovatív vagyonvédelem

„A digitalizációs nívódíj nagyon különleges nekem, mert az azt jelenti számomra, hogy vagyonvédelmi cégként sikerült a kkv-szektorban az egyik leginnovatívabb vállalkozássá válnunk. Ez a kitűntetés egyfajta visszaigazolása annak, hogy talán jó úton járunk, követjük a kijelölt ösvényt, továbbra is a digitalizáció és robotizáció, valamint a mesterséges intelligencia tesztelésével és tanulásával töltjük ki a következő időszakot is” - mondta Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője.

Hajós István úgy gondolja: „Alapvetően a robotkutya-élőkutya bemutatónk vette le a lábukról a zsűri tagokat. A verseny folyamán a zsűri előtti bemutatkozásnál a robotkutyát választottuk a robot flottából, ahol is egy élő kutyával közösen mutatták be a gyakorlatokat, es úgy érzem, hogy a zsűrinek ez nagyon tetszett.”

Érték és Minőség Nagydíj Pályázat - fmbusiness.hu beszámolója

Üzenet a jövő generációjának: tanuljanak a robotokról és a mesterséges intelligenciáról!

Saját tapasztalatai alapján Hajós István a következő tanácsot adja a fiataloknak: „Amikor én tizenéves voltam, azt mondták, hogy tanuljuk meg használni a számítógépeket, mert ez lesz a jövő, és valóban így is lett. Most azt mondom a mai fiataloknak, hogy kezdjék el tanulni a robotizációt és a mesterséges intelligenciát, mert ez már a jelen. Aki most lemarad, az behozhatatlan hátrányra tesz szert mind a munkaerőpiacon, mind a vállalkozói szférában."

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.