FbPixel
Ingatlan

Részvényértékesítést jelentett be az ingatlanpiacban és az építőiparban érdekelt cég

Részvényértékesítést jelentett be az ingatlanpiacban és az építőiparban érdekelt cég

A Multihome az ingatlanpiacban és az építőiparban érdekelt, használt lakások és egyéb ingatlanok adásvételével és fejlesztésével foglalkozik, ingatlanközvetítői megbízásokat teljesít. Leányvállalatuk befektetési célú kereskedelmi ingatlanok tulajdonosaként bérbeadással, ingatlanhasznosítással foglalkozik – tudta meg az fmbusiness.hu.

Részvényeladási megbízást kezdeményez befektetési szolgáltatón keresztül a Multihome Ingatlanforgalmazó Nyrt. többségi tulajdonosa, az Enviro-Geo Bt. - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A pécsi székhelyű Multihome 2017-ben alakult, jegyzett tőkéje 298 millió forint - olvasható a vállalati honlapon.

A legfeljebb 100 ezer Multihome törzsrészvényt darabonként 35 forintért értékesítik, az árat a tavaly júniusban kimutatott részvényenkénti saját tőke és a korábbi cégértékelés alapján állapították meg. A társaság 10 forint névértékű részvényeit 2022 végén vezették be az Xtend-piacra, de akkor nem volt nyilvános törzsrészvény-kibocsátás - írták.

Befektetési célú kereskedelmi ingatlanok tulajdonosaként bérbeadással, ingatlanhasznosítással foglalkoznak

A BÉT honlapján megjelentetett cégbemutató szerint a társaság az ingatlanpiacban és az építőiparban érdekelt, használt lakások és egyéb ingatlanok adásvételével és fejlesztésével foglalkozik, ingatlanközvetítői megbízásokat teljesít. Leányvállalatuk, a Multihome-Invest Kft. befektetési célú kereskedelmi ingatlanok tulajdonosaként bérbeadással, ingatlanhasznosítással foglalkozik. Az Enviro-Geo a tőzsdei cég részvényeinek 60,29 százalékát birtokolja.

„A Multihome Csoport az ingatlanfejlesztésen, hagyományos ingatlanközvetítés mellett új utakat keres, és ehhez hatalmas lépéselőny a nyilvánosság, a transzparens működés. A tőzsdei jelenlét önmagában is előny az építőipari szegmensben, ahol sokszor bizonytalanság jellemzi az egész piacot és a résztvevők megítélését. A tőkepiaci jelenlét hosszú távon ráadásul megfelelő forrást és ismertséget biztosít a Multihome számára, amely így a versenytársak fölé emelkedhet a megbízhatóság, az átláthatóság és az innováció terén” – ezt még 2022 decemberében jelentette ki a tőzsdére lépés kapcsán dr. Fodor István, a társaság igazgatóságának elnöke.

A cég beszámolója szerint 2021-ben több mint 611 millió forint, 2022-ben majdnem 460 millió forint árbevétellel zártak, az éves nyereség 38 millió forintról 27 millió forintra csökkent. 2023 első fél évében csaknem 156,7 millió forint forgalmat és 21,3 millió forint nyereséget értek el.

Forrás: MTI, bet.hu

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.