FbPixel
Magyarország

Parlagfűhelyzet: a légkondicionált iroda most segíthet

Parlagfűhelyzet: a légkondicionált iroda most segíthet

Országos szinten nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, a héten jelentős változás nem várható - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden az MTI-t. Mutatjuk, hol a legmagasabb a parlagfűpollen-koncentráció Magyarországon.

A szeptember nem csak az iskolakezdésről szól, a parlagfűallergiáról is. Rengetegen szenvednek allergiés tünetekkel, amely a munkát, a koncentrációt, a munka teljesítményét is befolyásolhatja. A zárt, klimatizált iroda ebben az időszakban felértékelődik a teraszos home office élménnyel szemben.

Csökkent, aztán felerősödött a pollenterhelés

 Az elmúlt héten az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenkoncentrációja jelentősen csökkent, azonban az időjárás felmelegedésével ismét felerősödött a pollenterhelés.

Parlagfűpollen-koncentráció magas - klimatizált iroda,  fmbusiness.hu

Az idei parlagfű-pollenszezon a tavalyinál erősebb

Az aerobiológiai hálózat mérési eredményei alapján az idei parlagfű-pollenszezon a tavalyinál erősebb. Tüneteket okozó, közepes pollenkoncentrációt először július utolsó hetében, az előző évinél néhány nappal korábban regisztráltak. Az országos átlag néhány nappal korábban érte el a közepes szintet, valamint a magas és nagyon magas koncentrációjú napok is egy-két nappal korábban jelentkeztek.

Extrém magas koncentráció 6 magyarországi városban

Nagyon magas koncentrációt először augusztus elején mértek, míg extrém magas koncentrációt az eddigi adatok alapján 6 állomáson is regisztráltak - Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Tatabányán, valamint Miskolcon - augusztusban. Az eddig adatok alapján a parlagfű-pollenkoncentráció augusztus 28-án érte el a legmagasabb országos átlagot.

 

Forrás: MTI,  Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.