FbPixel
Épületüzemeltetés

Óvatos optimizmus az FM-piacon

Óvatos optimizmus az FM-piacon

Legalábbis ez olvasható ki a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) 2021/II. negyedévre vonatkozó kutatásából.

Elérhető a Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulat Index (LVHI) 2021/II. negyedéves jelentése, megnéztük hogyan vélekednek a létesítménygazdálkodási szolgáltató szervezetek vezetőit a jövőt illetően.

A nyitásban bíznak az FM szakemberek

Óvatos optimizmus jellemzi az FM-piaci szereplőket a II. negyedévi várakozások kapcsán. Bár a covid fertőzött munkatársak számának növekedése megnehezíti a folyamatos szolgáltatás biztosítását, mindez nem mutatkozik meg a bevételek, EBITDA alakulásában.

A felpörgött oltakozás a remények szerint jelentősen csökkenteni tudja a betegek számát, amely a gazdaság újranyitásával párosul. Mindez új megrendeléseket, a bezárt, vagy csökkentett szolgáltatási színvonalon működtetett épületek újra nyitását eredményezi, amely jótékonyan hathat az FM-szektor gazdasági adataira.

A válaszadók megjegyzései: sok a Covid beteg, tenderek, munkaerőhiány

Egyre több a Covid betegünk, de még nem okoz szolgáltatás kiesést. Üzletileg egyelőre kedvezően alakul az év, aktív az FM piac, sok tender van folyamatban. Munkaerőhiány továbbra is problémát okoz a hosszútávú célok elérésében. A második negyedév előreláthatóan a rohamléptékű „oltakozás” jegyében telik majd, ezért nagy mértékű romlás és további szigorítások már nem, jelentős enyhülés pedig még nem várható. Kis mértékű, de romló tendencia. A megszokott év elejei alacsony opcionális munka után a II. negyedévben mérsékelt növekedést várunk, amely enyhén javítja mind a bevételt mind az EBITDA-t – hangsúlyozzák a szakemberek az LVHI indexben.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.