FbPixel
Épületüzemeltetés

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

Januárban összesen nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez – tudta meg az fmbusiness.hu. Érdemes végigolvasni a cikket, mert a végén egy „Fűtési szezon-teszttel” is jövünk.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, míg Csongrád-Csanád vármegyében nyolc településen végzik ez év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprői – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Fűtési rendszerek ellenőrzése, kémények tisztítása és műszaki állapotának felülvizsgálata

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a változást az indokolja, hogy lejárt ezen települések közszolgáltatói szerződése. A mostani bővülést követően már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői. A szakemberek feladata a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémények műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata és a kémények tisztítása

Automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők

Talán sokan nem tudják, ezért érdemes megjegyezni, hogy automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők. A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kiemelte: a kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik.

Fűtési szezon – teszteld le tudásod!

A januári változással a katasztrófavédelem kéményseprői ellátási területéhez már 2 ezer 923 település tartozik. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével az ország többi részén a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem kéményseprői végzik.

És ha már katasztrófavédelem. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság edukációs teszttel is készült, amihez az fmbusiness.hu most az aktuális „Fűtési szezon – katasztrófavédelmi tesztet” ajánlja. Inkább itt hibázz, mint élesben. Nézd meg, kattintsd végig a tesztet.

Fotó: facebook.com/bmokf.hivatalos

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.