FbPixel
Épületüzemeltetés

„Növelni kell a létesítmények üzemeltetésének gazdaságosságát”

„Növelni kell a létesítmények üzemeltetésének gazdaságosságát”

Fontos, hogy a létesítmények normál üzemeltetése a gazdaságosság, az észszerűség és a fenntarthatóság irányába mozduljon el - hangsúlyozta Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat és Intézményei épületeinek energetikai korszerűsítése című projekt záró sajtótájékoztatóján.

A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy az építési ágazat szabályozási szempontból is rendben legyen, és felidézte, hogy hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény, és a parlament előtt van a magyar építészetről szóló jogszabály.

Mindkét jogszabálynak jelentős szerepe van abban, hogy az örökségként kapott épített környezet, illetve a jövőben megvalósuló beruházások megfelelőek legyenek hosszú távon is - tette hozzá Nyul Zoltán.

Klímasemlegességi célkitűzés

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a rendezvényen kiemelte, az energetikai korszerűsítési beruházások hozzájárulnak az Európai Unió klímasemlegességi célkitűzésének eléréshez, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, és egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a közintézmények mellett szükség lenne a magánlakások energetikai korszerűsítésére is.   

Az ÉKM tájékoztatása szerint a Kehop-projektben a Fővárosi Önkormányzat Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Baross utcai telephelyén, a Fővárosi Önkormányzat Alacskai úti Idősek Otthonában, a Budapest Főváros Levéltárában, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) Hajléktalanok Átmeneti Szállásán, valamint a BMSZKI Rákosszeg park Családok Átmeneti Otthonában korszerűsítették az épületeket.

(MTI)

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.