FbPixel
Ingatlan

Népszerű a vagyonőr képzés

Népszerű a vagyonőr képzés

A covid alaposan átírta a munkaerőpiacot, ennek hatásai pedig a mai napig érezhetőek. Akik korábban még csak gondolkodtak a szakmaváltáson, ma már többnyire más területen dolgoznak, vagy nyitottak maguknak egy új lehetőséget a felnőttképzés segítségével.

2021-től teljesen megváltozott a felnőttképzési rendszer, a hagyományos OKJ-s lista megszűnt, ezzel pedig eltűntek, összeolvadtak a korábbi képzések. A 766 szakmát tartalmazó OKJ-s képzéseket a 174 államilag elismert, iskolarendszerű alapszakma váltotta fel.

2022 december 31-én végleg búcsúzott az Országos Képzési Jegyzék alapján szervezett rendszer. A helyébe lépett új szisztéma lényege, hogy alapszakmát már csak a szakképzési centrumokban lehet szerezni. Az üzleti alapon működő felnőttképzőknél pedig – a korábbi OKJ-s tanfolyamok helyett – 73 részszakma és az úgynevezett programkövetelmények alapján folytatott félezernél is több szakképesítés közül válogathatnak az érdeklődők.

Mikroképzések, mikrotanúsítványt adó képzések

Mint azt mondta Nagy László, a TanfolyamGURU online oktatási szakértője kifejtette, hogy a „mikroképzések”, vagyis a mikrotanúsítványt adó képzések számos előnnyel járhatnak munkavállalói és munkáltatói szempontból is. Munkavállalói szempontból előnyös, hiszen új, gyorsan megszerezhető készségekre tehetünk szert, amelyek hatékonyabbá tehetik a munkát, segítik a karrierutat és előnyt biztosíthatnak a munkaerőpiaci versenyben. Munkaadói szempontból pedig bizonyítják a munkavállalók készségeit, tapasztalatait, ami segíti a toborzást, a teljesítményértékelést és javítja a cég munkaerő-piaci versenyképességét.

A TanfolyamGURU felmérései alapján készült TOP 5 képzési listában előkelő helyet foglal el a személy és vagyonőr képzés – a létesítménygazdák tehát megnyugodhatnak, van utánpótlás, van igény az épületvédelem ellátására.

Érdekesség, hogy a top képzési lista első helyén a dajka képzés szerepel, a második az esti gimnázium, és a harmadik a személy és vagyonőr képzés.

Személy és vagyonőr képzés

Mint azt az fmbusiness.hu-nak elmondták, a személy- és vagyonőr képzések célja, hogy felkészítsék a résztvevőket a vagyonvédelmi feladatok ellátására. A képzések során a résztvevők elsajátítják a szükséges jogi ismereteket, pszichológiai és kommunikációs alapismereteket, objektumőrzési speciális ismereteket, az objektumőr intézkedéstaktikai ismereteit, valamint a személy- és vagyonőr szolgálatellátásának általános szabályait.

A képzések időtartama 120-160 óra között mozog, elméleti és gyakorlati oktatásból állnak. A tanfolyamok elvégzését követően a résztvevőknek vizsgát kell tenniük, amelynek sikeres letétele után megkapják a személy- és vagyonőr képesítést.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.