FbPixel
Magyarország

Nagyot ment 2023-ban a budapesti reptér, díjazták

Nagyot ment 2023-ban a budapesti reptér, díjazták

Soha annyi díjat nem kapott a budapesti repülőtér, mint a most. A 2023-as év a reptér történetében az egyik legsikeresebb év volt - tudta meg az fmbusiness.hu. Mutatjuk a reptér díjait, valamint a partnerek díjait.

2023 az egyik legsikeresebb év volt a repülőtér történetében – tudta meg az fmbusiness.hu. Az utasforgalom 91%-ának visszaépülése és rekord mennyiségű légiáru kezelése mellett a Budapest Airport soha korábban nem látott számú, összesen tizenhét díjat érdemelt ki, köztük az ACI Európa legjobb repülőtere, és – zsinórban tizedik alkalommal – a Skytrax Kelet-Európa legjobb repülőtere díját – tudtatta a Budapest Airport.

 
Az ACI emellett négycsillagosra emelte a repülőtér minősítését, és számos elismerésben részesült a vállalat kommunikációs, marketing, HR és rendezvényszervezői tevékenysége is. A márciusban megrendezett díjátadó gálán a Budapest Airport köszöntetet mondott a sikerekhez hozzájáruló partnereinek, és díjazta a tavalyi év legjobbjait.

A repülőtér egy összetett ökoszisztéma

Mint azt a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, „a repülőtér különleges hely, egy olyan összetett ökoszisztéma, ahol minden egyes szereplő összehangolt működésére és harmóniájára szükség van a biztonságos, magas színvonalú utasélményt nyújtó működéshez. Az elmúlt egy évben a BUD minden eddiginél több hazai és nemzetközi díjat és elismerést kapott, ezekre közös eredményként tekintünk. Az, hogy 2022-ben Európa legjobb légikikötőjének választottak minket, a repülőtéri közösség kollektív sikere, amit csakis úgy érhettünk el, hogy minden szakterület, valamint minden egyes kollégánk és partnerünk személy szerint is a legjobbját adta hozzá. Hálásak vagyunk partnereinknek a hatékony együttműködésért, és örömünkre szolgál, hogy ezen a gálán közösen is felidézhetjük a 2023-as év sikereit”.

Díjazott partnerek:

Az év médiapartnere: TV2 Média Factory Kft.

Az év kereskedelmi partnere: Leroy Bistro

Az év kereskedelmi utasszolgáltatási partnere: Mercur Rent a Car Kft.

Az év leginnovatívabb repülőtéri szolgáltatója: B+N Referencia Zrt.

Legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partner: - H1 Systems

Az év Greenairport Partnere: Menzies Aviation

Legjobb új menetrend szerinti áruszállító légitársaság: Sichuan Airlines

Legjobban fejlődő cargo charter járatokat üzemeltető légitársaság: Universal Translink Airline Wizz Air

Legjobban fejlődő menetrend szerinti áruszállító légitársaság: Qatar Airways Cargo

Legjobb repülőtéri kivitelező partner: ÁR-LA Magyarország Kft.

A legpontosabb légitársasági partner: Qatar Airways

Legjobb új légitársasági partner: Air Serbia

Legjobb légitársasági marketing: KLM Royal Dutch Airlines

Az év legnagyobb kapacitásnövekedését elérő európai hagyományos légitársasága: Iberia

Az év legnagyobb kapacitású távol-keleti légitársasága: China Eastern

A legjobb kihasználtsággal közlekedő széles törzsű üzemeltető: Korean Air

Forrás és fotó: bud.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.