FbPixel
Épületüzemeltetés

Mit tud egy egészséges munkállomás? – bemutatkozik a WELL Comfort prototípus

Mit tud egy egészséges munkállomás? – bemutatkozik a WELL Comfort

Létezik olyan irodai asztal, amelyik nemcsak a munkát könnyíti meg, de még spórol is az irodának? A prototípus mindenesetre elkészült. A HuGBC WELL Munkacsoport a alapkoncepciója egy olyan munkaállomás megteremtése volt, amely növeli a munkavállalók komfortérzetét, miközben az energiahatékony szellőzésről is gondoskodik.

Energiahatékony munkaállomás, amivel mindenki nyer

A munkahelyi levegő minőségének fontosságát elégedettségi felmérések is alátámasztják. A munkaállomásokkal kapcsolatban – ahol a dolgozók a legtöbb idejüket töltik – gyakori panasz a nem megfelelő szellőzés. A koronavírus járvány terjedésének visszaszorítása szintén egy olyan érv, amely a keveredéses szellőzés helyett a friss levegő beáramoltatása mellett szól. A kényelmes és személyre szabható asztal mellett ezeknek a tényezőknek az összessége hívta életre a WELL Comfort alapkoncepcióját. „Célunk egy olyan munkaállomás prototípus megalkotása volt, ami az irodában dolgozó ember komfortját úgy növeli, hogy közben az iroda kevesebb energiát használ a megfelelő szellőzés biztosításához” – hangsúlyozza a HuGBC WELL Munkacsoport.

A WELL Comfort munkaállomásnak 5 fontos eleme:

  1. Állítható magasságú asztal

Az ülő-álló munkaállomások terjedése megállíthatatlan az irodákban, hiszen ezek jelentős mértékben hozzájárulnak az egészséges munkavégzéshez. Nem véletlen, hogy a WELL-minősítések megszerzéséhez is szükséges a hasonló asztalok biztosítása legalább 25%-ban. Az Ahrend Balance kollekciójába tartozó Comfort munkaállomást is úgy tervezték, hogy minden igényhez alkalmazkodjon, így elektronikusan átállítható ülő és álló munkavégzéshez egyaránt, valamint az asztallapba épített fűtőpanel kézmelegítő funkciót is ellát. 

Ahred Balance

  1. Asztalba épített légtechnika

A WELL minősítéshez a munkaállomások legalább felét kell ellátni személyre szabott szellőzőrendszerrel. A Comfort munkaállomás szűrt, friss levegőt juttat a felhasználóhoz, amit ő maga tud irányítani az asztallapba épített légbevezető segítségével. 

  1. Intelligens légtisztító növényfal

A WELL Comfort munkaállomás fontos része a mesterséges intelligencia által vezérelt NAAVA berendezés, amely semlegesíti a levegőben található illékony szerves vegyületeket, csökkenti a szállóport és párásít. Az intelligens élőfal nem tartalmaz allergénanyagokat, tőzeget és virágföldet, műholdakhoz és szenzorokhoz is kapcsolódik, ráadásul több méretben, többféle letisztult megjelenéssel és különböző teljesítménnyel kapható.

naavagreen.hu

  1. Álláskönnyítő támasz vagy szőnyeg

A legtöbbször ajánlott munkavégzési pozíció az álló és ülő helyzet dinamikus változtatása, éppen ezért fontos egy munkaállomás esetében is, hogy mindkettőt megfelelően támogatni tudja. Ennek érdekében a WELL Comfort is álláskönnyítő- és üleptámasszal lett ellátva.

  1. Biodinamikus világítás

A cirkadián világítás – ahogyan arról korábban is írtunk – fontos tényező az egészséges és hatékony munkavégzés szempontjából. Ezt fogyelembe véve került a Comfort munkaállomásba  a Trilux LiveLink applikációval vezérelhető asztali lámpa, melynek fényereje és színhőmérséklete is szabályozható.

A Well Comfort munkaállomást az alábbi helyszíneken és időpontokban lehet megtekinteni:

  • szeptember 30- október 14. - Siemens Konferencia Központ (1143 Budapest, Gizella út 51-57.)
  • október 14. – november 4. - BudapestONE bejárat, kávézó mellett (1112 Bp. Balatoni út 2/a)

 

Fotó: ahrend.cz, naavagreen.hu

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.