FbPixel
Épületüzemeltetés

Mit figyelnek a döntéshozók, amikor takarító céget keresnek?

Mit figyelnek a döntéshozók, amikor takarító céget keresnek?

A legtöbb cégtulajdonos tisztában van a takarítócégek munkájának fontosságával, ezért is keresnek profikat. A kiválasztás során elérhető alapinformációk alapján gyakran érzik azonban úgy, hogy minden FM szolgáltató ugyanazt kínálja. Hogy kitűnhessünk a tömegből, nem árt tudni, a döntéshozók milyen konkrétumokat tartanak fontosnak!

 

Amikor a vállalatok profi takarítócéget keresnek, a szolgáltatók hosszú listája pár pontos kritérium alapján gyorsan lerövidül. A szerződéskötésig pedig már egyéni preferenciáik mentén vezet az út. A Facility Cleaning & Maintenance összegyűjtötte azokat a legfontosabb kritériumokat, amelyeket a létesítményvezetőknek és a takarító szakembereknek figyelembe kell venniük, hogy kitűnjenek a versenytársak közül és felkerüljenek a szűkített listára.

A jó hírnév a belépőszint

A vállalati managerek mindig jó hírű takarítócéget keresnek. Ahhoz, hogy megtalálják, kivel vegyék fel a kapcsolatot gyakran beszélgetnek hasonló vállalkozások irodavezetőivel, és online véleményeket is olvasnak. Érdemes tehát ellenőriznünk és ha szükséges javítanunk vállalkozásunk (online) hírnevét.  

A jó személyzet nagy kincs

Takarítócégként személyzetünk egy-egy szerződés esetében döntő tényező. Fontos, hogy átláthatóvá tegyük a megbízó számára is, hogy alkalmazottaink milyen háttérellenőrzéseken esnek át a felvétel előtt, és milyen képzésen vesznek részt, hogy alehető legjobbak lehessenek abban, amit csinálnak. A döntéshozók azt is gyakran tudni szeretnék, hogy ugyanaz a csapat dolgozik-e majd minden nap a létesítményükbe – ezt a következetességet nagyra értékelik.

Az egyenruha apróságnak tűnhet

A professzionalizmus sokat nyom a latban, mind a személyzet viselkedésében, mind a megjelenésében. Az egyenruha apróságnak tűnhet, mégis nagy különbséget jelent. Ráadásul ez egyfajta biztonságot is ad a vállalkozás számára: ha a takarítók egyenruhát viselnek, az épületben mindenki tudja, kik ők és miért vannak az épületben.

Megfelelő eszközök és vegyszerek

A kiváló eredmények eléréséhez megfelelő eszközökre és vegyszerekre van szükség. Az étterem takarítása különbözik az egészségügyi intézmény vagy iroda takarításától – egy jó szolgáltató tudja, mely vegyszerek elég erősek a munka elvégzéséhez, miközben elég kíméletesek ahhoz, hogy ne károsítsák a felületeket.

Noha a tisztítószerek sokat változtak, fejlődtek az elmúlt évtizedekben, sok még mindig tartalmaz illékony szerves vegyületeket (VOC), amelyek fejfájást és légzési problémákat okozhatnak. A balesetek elkerülése érdekében sok manager listáján kritériumként szerepel a speciális eszközökkel végzett „zöld takarítás”.

 A legfrissebb tudás

A járvány kezdete óta új szabványok vonatkoznak a felületek fertőtlenítésére és fertőtlenítésére. Minden professzionális takarítószolgálatnak ismernie kell ezeket az irányelveket, és meg kell győződnie arról, hogy alkalmazottai be is tartják azokat.

AMH
48 cikk