FbPixel
Jövő

Inspirációs egyesület alakult fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakemberekkel

Inspirációs egyesület alakult fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakemberekkel

FM Business - fenntarthatóság. A Mind Mate Inspiráció Egyesületet (MMI) 11 sikeres üzleti, fenntarthatósági, szervezetfejlesztési és digitális szakember alapította azzal a céllal, hogy az emberek és szervezetek egyéni, szakmai és üzleti fejlődését segítse, vagy ahogy az alapítók mondják: „jobbá és jövőtudatossá tegyük a világot – önzetlenül”.

Több évnyi tudatos építkezést és közösségi formában történő működést követően immár Egyesületként működik és dolgozik egy fenntarthatóbb jövőért az MMI (Mind Mate Inspiration) – tudta meg az fmbusiness.hu az alapítóktól.

A civil szervezetet 2023 nyarán hivatalosan 11 üzleti szakember alapította, de több mentort foglal magába a csapatuk. Az elnökségben öten foglalnak helyet. Elnöknek Pintér Gábort, az MMI megálmodóját és létrehozóját választották, alelnöknek pedig a számtalan díjjal elismert IT-vezetőt, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) egykori ügyvezető igazgatóját, Alföldi Istvánt nevezték ki. A menedzsmentben szintén 5 évre szóló megbízást kapott Balogh Attila (titkár, stratégiai vezető), Arany Gábor (kommunikációs vezető) és Nemes Gábor István (humán politikai és fenntarthatósági vezető).

A civil szervezet alapításában részt vett Becskeházi-Tar Judit Erzsébet, Ferencsák Tímea, Kúsz Péter, Németh László, Pál Sándor Ede és Szekrényi Péter mentorok, témafelelősök is.

Innováció és inspiráció: Fenntartható Percek, körforgásos CSR, egyetemi előadások

Mint az a szervezet honlapján olvasható, az elmúlt időszakban az MMI több innovációs és inspirációs      témát indított már el: az MMI témafelelősei, mentorai előadásokat tartottak egyetemen, hallgatói önkormányzati vezetőknek, doktoranduszoknak, fiatalokat mentoráltak, Fenntartható Percek címmel állandó magazinműsort és videósorozatot indítottak, meghívott előadóként, kerekasztal-résztvevőként szakembereik részt vettek konferenciákon, rendezvényeken, GondolatTÁRSalgás és Inflexion2020 címmel pedig saját rendezvényeket is szerveztek, Mesterséges Intelligencia és digitalizációs stratégiát véleményeztek, saját fogalmakat vezettek be a közös gondolkodásba, úgy mint a Jövőtudatos gondolkodás, jövőtudatos pozícionálás, CSR2.0, körforgásosCSR, 6K életfilozófiai modell, GreenHR, rendszerfogalmak és egyéb változási mérőszámok, fogalomköri elemzések, értékrendbeli útmutatások.

Pintér Gábor: Az MMI egy sokrétű, társadalmi és versenyképességi küldetés

„Napjaink társadalmi igényeként, az átfogó és szinte mindent átható változásokat követve indítottuk el inspirációs közösségünket, hogy mentorálással egybekötött nyitott tudásplatformként szolgáljuk a felmerülő kérdések megválaszolását, evangelizáljuk a megnyíló új lehetőségeket és fogalmi rendszereket, annak érdekében, hogy mindenki részese lehessen egy pozitív, most épülő jövőnek” – mondta Pintér Gábor, a Mind Mate Inspiráció Egyesület elnöke, majd hozzátette: „a folyamatos építkezésünk eredményeként a csapatunk témafelelőseivel azt a sokrétű küldetést tűztük ki magunk számára, hogy elsősorban a Digitális Transzformáció, a Mesterséges Intelligencia, a Fenntarthatóság, az Innováció Menedzsment, Versenyképesség és a Startup/KKV fejlesztések terén segítjük jobbá tenni a világot”.     

Pintér Gábor hangsúlyozta, hogy „ennek elősegítésére 2022-ben meghirdettük a S.E.J.T. - Sokrétű Együttműködés a Jövőtudatos Társadalomért együttműködésünket is, amelyhez támogatókat, kapcsolódó társszervezeteket és csatlakozó partnereket, további MMI tagokat szívesen fogadunk. Az MMI révén egyben széleskörűen elérhető TUDÁSPLATFORM-ot és közösségi információs portált, valamint a témákhoz kapcsolódó kulcsszerepelők közötti szervezést biztosítunk a közösségi és MASTERMIND jellegű gondolkodáshoz, a támogatott egyéni, vállalati és civil szervezeteket is segítő fejlődéshez”. Ez a gyorsan változó világunkban a folyamatos tanulás lehetőségét, a jövőtudatosság biztosítását, a tudás- és tapasztalat-megosztásra épülő és bizalmat adó társadalmi fejlődést, a generációk közötti együttműködések új alapjait jelenti.

Pinter-Gabor- MMI (Mind Mate Inspiráció Egyesület) elnöke

Pintér Gábor a jövőbeni terveik között kiemelte, hogy célzott együttműködéseket építenek mentorokkal, egyetemekkel, más fejlesztő szervezetekkel, technológiai és innovációs vállalkozásokkal, annak érdekében, hogy jövőtudatos, versenyképes és sikeres legyen Magyarország.

„Őrültség semmit sem tennünk, ha mindent nem tehetünk is” – hivatkozott Alföldi István Esterházy Miklós szavaira

Alfoldi István, a Miind Mate Inspiráció Egyesület alelnöke - fmbusiness.hu fenntarthatóság

Alföldi István, a Mind Mate Inspirációs Egyesület alelnöke megjegyezte, hogy az egyesület számos, az ország számára fontos kérdéssel foglalkozik. „Úgy gondoljuk, hogy óriási sebességgel változó világunkban „Őrültség semmit sem tennünk, ha mindent nem tehetünk is.” (Esterházy Miklós nádor, 1625)” - hangsúlyozta az IT szakember.

A civil szervezet szerint a tudást megszerezni, bővíteni és átadni személyes és szakmai feladat. Az igazi kihívás és küldetés a szerteágazó ismeretek befogadható összegzése és támogató közegben újabb eredmények közösségi szinten történő létrehozása, gondozása.

Balogh Attila: fontos a tudásátadás, a mentoring

Balogh Attila, MMi titkára, stratégiai vezető - fmbusiness.hu, fenntarthatóság

„A folyamatos személyes fejlődés, a különböző szakmai és tudományágakban történő elmélyülés egyéni szinteken jelenik meg, egy vezető esetében ezek már elkerülhetetlenül beépülnek a napi feladatok közé. A tudás átadása, a mentoring, a coaching manapság szintén egyértelműen beletartozik a HR felelősséggel rendelkező, vagy éppen a saját közösségért tenni akaró munkavállaló, vagy vállalkozó, magánszemély szemléletébe. Az MMI által létrehozott, gondozott és folyamatosan fejlesztett és fejlesztendő közösségi tudástér és tudásgondozás az egyik legjobb lehetőség arra, hogy a meglévő ismereteket minél kompaktabban és hatékonyabban lehessen átadni és befogadni” - mondta Balogh Attila, az MMI titkára, stratégiai vezetője.

Arany Gábor: közösségből egyesület lettünk, de a cél nem változik, jót tenni, hogy mások is jót tegyenek

Arany Gábor, a Mind Mate Inspiráció Egyesület kommunikációs vezetője, az fmbusiness.hu főszerkesztője, az Arany Media Digital Agency kreatív kommunikációs reklámügynökség üzleti és stratégiai vezetője

„A szervezetben, a szervezetért dolgozni óriási megtiszteltetés. Képzavarral élve: egy inspiráló civil szervezet mindennapi munkájában részt venni nem mindennapos tevékenység. Ennek a sok esetben szívből jövő pro bono, de nagyon komoly szakmai tevékenységnek van egyfajta motivációs üzenete is: tegyél jót, hogy mások is jót tehessenek, segítsd, inspiráld őket, hogy ők is inspirálhassanak másokat” – mondta Arany Gábor, az MMI kommunikációs vezetője, körforgásos CSR témafelelős, egyben lapunk, az fmbusiness.hu főszerkesztője.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.