FbPixel
Jövő

Megállapodás a hidrogén és kapcsolódó innovációk ipariparki alkalmazásáról

Megállapodás a hidrogén és kapcsolódó innovációk ipariparki alkalmazásáról

Az ipari parkok zöldítése, a bérlőknek nyújtott szolgáltatások fenntarthatóvá tétele, valamint a hidrogéntechnológia szakmai és gazdasági előnyeinek kiaknázása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség pénteken - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

A közleményben közös célnak nevezték, hogy az aláírók az energetikai és a zöld technológiai innovációk legfrissebb eredményeinek alkalmazásával hozzájáruljanak Magyarország klímacéljainak teljesítéséhez, a zöldgazdaság fejlődéséhez, valamint a hazai ipari parkok versenyképességének javításához.

Jövő, zöldenergia, hidrogéntechnológia

A célok eléréséhez a jövő épület-energetikai, energiaellátási és mobilitási rendszereiben fontos szerepet fog játszani a hidrogéntechnológia. A zöld energia hidrogén formájában történő hosszú távú tárolása széleskörű lehetőségeket nyit. A szezonális energiatárolás, valamint a szektorösszekapcsolás elősegíti az energia hatékonyabb felhasználását, a zöld mobilitás előmozdítását - jelezte a hidrogéntechnológiai szövetség.

INPARK - kiváló potenciális terepe lehet az új zöld innovációknak

A NIPÜF által fejlesztett, illetve üzemeltett nemzeti ipari parkok és azok hálózata, amelyet az ipari ingatlanpiac INPARK néven ismer, nemcsak kiváló potenciális terepe az új zöld innovációknak, köztük a hidrogéntechnológia kipróbálásának, hanem a jövőbeni szolgáltatásbővítési stratégiájának is fontos része. Az ipari parkokba betelepült vállalatok fenntartható beruházásai, valamint a zöld technológiatranszfer tovább növelik Magyarország versenyképességét - hangsúlyozták a közleményben.

Fotó: Inpark, forrás: MTI

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.