FbPixel
Magyarország

Még jelentkezhetnek a kivitelezők a Napenergia Plusz Programba

Még jelentkezhetnek a kivitelezők a Napenergia Plusz Programba

FM Business - Napenergia. Több mint 400 kivitelező jelentkezett már a Napenergia Plusz Programba, a lehetőség pedig még nyitva áll – tudta meg az fmbusiness.hu.

A kivitelezők december eleje óta jelentkezhetnek a programba. December végéig már több mint négyszáz cég nyújtott be regisztrációs kérelmet.

Min azt az fmbusiness.hu megtudta, január közepétől választhatnak vállalkozót a pályázó családok.

Napenergiai vállalkozások jelentkezését várja az Energiaügyi Minisztérium

Koncz Zsófia minden iparági vállalkozást arra biztatott, hogy regisztráljon a pályázati honlapon. A magyar gazdaság jövője a zöldenergia, Magyarország gazdasági ereje és versenyképessége nagymértékben azon múlik, hogy a megtermelt zöldenergiát a lakásokban és ipari parkokban el is tudják tárolni - mondta az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára.

A 75 milliárd forintos keretösszegből egy ingatlanra akár 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás juthat, a bruttó elszámolásba kerülő családok, napelem és tároló együttes létesítéséhez kaphatnak így segítséget - tájékoztatott. Elmondta, hogy háztartási méretű naperőművekből több mint negyedmillió üzemel már Magyarországon, és a pályázat alapvető célja, hogy elősegítse a további bővülést.

FM Business, napalemplusz programról cikk az fmbusiness.hu oldalon, ingatlan, energia.

300 vállalkozás jutott el a benyújtásig, mintegy 200 pedig már a jóváhagyást is megkapta

Koncz Zsófia beszélt arról is, hogy december 4-én indult el a kivitelezők előregisztrációja, mostanáig csaknem háromszáz vállalkozás jutott el a benyújtásig, mintegy kétszázan már a jóváhagyást is megkapták. A pályázó családok január közepétől közülük választhatnak majd kivitelezőt, ezért fontos, hogy minden cég időben jelentkezzen - hívta fel a figyelmet.

Az Energiaügyi Minisztérium a gazdasági társaságok számára egy önálló pályázati kiírás keretein belül 62 milliárd forintot biztosít ipari energiatárolók létesítéséhez, és legalább tízéves üzemeltetéséhez - tájékoztatott a parlamenti államtitkár. Mint az fmbusiness.hu megtudta, összesen 137 milliárd forintos pályázati lehetőséget nyitnak meg a magyar családok és a vállalkozások előtt a zöldenergia-tárolás térnyerése érdekében - közölte Koncz Zsófia.

Forrás: Energiaügyi Minisztérium

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.