FbPixel
Ingatlan

Mászófalat építettek a Lurdy Házban

Mászófalat építettek a Lurdy Házban

A Lurdy Házban nyitott meg Magyarország és a főváros első mászó akadémiája, ahol változatos falakkal, összesen 150-200 folyamatosan újuló boulderekkel (mászó utakkal) várják az érdeklődőket. Az fmbusiness.hu képes riportja.

A Boulder Academy Budapest a legújabb és az egyik legnagyobb boulder terem a fővárosban. Egyszerre megközelítőleg 150-200 út van felépítve, ugyanakkor havonta 80-100 újat építenek annak érdekében, hogy a mászás változatos maradjon.

A falak feketék, a fogások színesek. A terem tele van színes megvilágítással, így péntek esténként UV fényben is kipróbálhatjuk a mászást, ami szintén egyedülálló az országban.

mászófal épült a Lurdy Házban - fmbusiness.hu pláza, iroda,  létesítménygazdálkodási hírekl

A kutyabarát falmászó teremnek egyfajta közösségépítő szerepet is szántak, hiszen egy egészen exkluzív teret álmodtak meg a Lurdy Házban. A sportág mivoltjából fakadóan a mászások között pihenésre van szükség, ezért a pihenésre szánt időt kényelmes babzsákokban ülve, vagy a szivacsok közti műfüvön pihenve tölthetik el, ami során átbeszélhetik a mászók egymás között az utak megoldását vagy a hétköznapi élet fontos dolgait. Így a szülők is kikapcsolódhatnak, amíg a gyermekekre várakoznak.

A magyarok introvertáltak...

„A magyarok hagyományosan introvertáltak, de az akadémián olyan atmoszférát igyekszünk kialakítani, ami megtöri ezt. A vendégek gratulálhatnak egymásnak, bátoríthatják egymást. Itt nem néz le senki senkit. Ráadásul a recepciósok közül mindenki mászik, így kérdés, kérés esetén azonnal segítséget tudnak nyújtani. A chill zónában nyugágyon lehet kipihenni a mászás okozta fáradalmakat, de az egész terem műfűvel van borítva, létrehozva így egy barátságos, természet közeli hangulatot" - mondta Bankó Zsolt, alapító-társtulajdonos.

Boulder akadémia a Lurdyban - ingatlan és létesítménygazdálkodási hírek, fmbusiness.hu

Bankó Zsolt beszélt arról is, időről időre tematikus estéket tartanak a zenére, a kikapcsolódásra koncentrálva. 

Utánpótlásképzés, testnevelés a Lurdyban, azaz a Boulder Academy Budapest termében

„Nem titkolt célunk, hogy minél több emberrel megismertessük ezt a rendkívül izgalmas sportágat, és hogy a gyerekeknek is megmutassuk a mászás élményét. Budapest első mászó akadémiáján az utánpótlás-nevelésen van a hangsúly, nálunk van olyan zárható terem, amit kifejezetten a gyermekeknek tartunk fenn. Már a nyitáskor hatalmas volt az érdeklődés, hiszen a kicsik nyitottak erre a mozgásformára, csak mostanáig kevésbé volt benne a köztudatban hazánkban. Ezen próbálunk meg változtatni” – mondta Bankó Zsolt.

Elárulta, szeretnének együttműködni iskolákkal és óvodákkal is, hogy a minden napos testnevelés részeként hetente egy-egy tanórát vigyenek el hozzájuk és mászassák a gyerekeket. Mint mondta, az elsődleges visszajelzések alapján erre mutatkozik is igény, hiszen így úgymond tehermentesíteni is tudják az intézmények a sok esetben túl kicsi tornatermeket.

AMH
48 cikk