FbPixel
Épületüzemeltetés

Mandarin Oriental lesz a Gellért Szálló

Mandarin Oriental lesz a Gellért Szálló

Teljesen megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal fog visszatérni a magyar szálláshelypiacra Magyarország egyik legismertebb szállodája, a Gellért Szálló. A több mint 100 éve megnyitott, de immár egy éve zárva tartó hotel védett épületét műemléki értékeinek megóvásával és egyedülálló adottságaira alapozva fejleszti egy korszerű, ötcsillagos hotellé a BDPST Zrt. – szúrta ki az fmbusiness.hu a BDPST Group oldalán.

A műemléki védettséget élvező, 2021 vége óta zárva tartó épület teljes körű rekonstrukcióra szorul, ugyanis az utolsó nagyobb felújítást 50 évvel ezelőtt végezték el a létesítményben. A Gellért Szálló komplex felújítása várhatóan 2023-ban veszi kezdetét, fejlesztője a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft.

BDPST Group az MTI-n keresztül közölte, hogy a nemzetközi hírű, felsőkategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental szállodalánc működteti majd a budapesti Gellért Hotelt, amely várhatóan 2027-től nyit meg újra.

38 lakosztályt és 143 vendégszobára üzemeltetnek a tervek szerint

A tájékoztatás szerint a szállodában az előzetes tervek szerint 143 vendégszobát, köztük 38 lakosztályt alakítanak ki az Alexander Waterworth Interiors londoni belsőépítészeti stúdió közreműködésével.

A háborús sérülések, majd az azt követő újjáépítések során az épület eredeti belső terei gyakorlatilag megsemmisültek: a beruházó-fejlesztő szándékai szerint a négy legikonikusabb belső teret - a Lobby, a Duna terem, a Zeneterem és a Gobelin terem - eredeti pompájának megfelelően rekonstruálja, a fennmaradt fotók és tervek alapján. A beruházás célja az épület teljes felújítása mellett az, hogy olyan új funkciókat integráljanak, amelyek hozzájárulnak az elérhető szolgáltatások körének szélesítéséhez és minőségi javításához, visszahozva az épület „aranykorát”, kiegészítve XXI. századi innovációkkal, környezet-, és energiatudatos elemekkel.

 Budapest egyik ikonikus épülete

A BDPST cégcsoport kiemelt szempontként kezelte továbbá, hogy a budapestiek is ismét büszkén magukénak érezhessék az épületet, amely éttermeivel, ahogyan régen is, elsősorban a helyiek igényeit szeretné kielégíteni - áll a közleményben.

„A Gellért Hotel talán Budapest legikonikusabb épülete, amely közel áll a legtöbb magyar ember szívéhez. Így amellett, hogy izgalmas ingatlanfejlesztési projektként tekintünk rá, hatalmas felelősséggel is tartozunk mind az épület és annak múltja, mind a budapesti lakosság felé. Ezért is kiemelten fontos volt számunkra, hogy egy ilyen cégcsoportra bízhatjuk ennek a nagy múltú épületnek az üzemeltetését.  A Mandarin Oriental, egy több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező luxus hotel márka, mely nagy odafigyeléssel ötvözi ezeket a tapasztalatokat az adott ország kultúrájával, emeli ki az egyedi designt, tiszteletben tartva a Gellért Hotel hagyatékát és magyar gyökereit" - idézi a közlemény Tiborcz Istvánt, a BDPST Group tulajdonosát és elnökét.

A Gellért Hotelt a BDPST Group az Indotek csoporttól vásárolta meg 2022-ben, amely a Danubius Hotelstől 2019-ben vásárolta meg a szállodát.

Forrás: BDPST Group, MTI

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.