FbPixel
Ingatlan

Magas a bérlői aktivitás a Váci úti irodafolyosón

Magas a bérlői aktivitás a Váci úti irodafolyosón

A budapesti irodaállomány két új irodaházzal, összesen 26 440 négyzetméterrel bővült az első negyedévben, a teljes budapesti modern irodaállomány meghaladja a 4,377 millió négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel.

A közlemény szerint a bruttó kereslet az első három hónapban 94 980 négyzetmétert tett ki, 24 százalékkal nőtt egy év alatt. A kereslet 53 százalékát adta szerződéshosszabbítás, 36 százalékát új szerződés, 9 százalékát saját használat, 2 százalékát pedig vásárlás.

Iroda: budapesti üresedési ráta

Az üresedési ráta 2024 első negyedévében elérte a 13,8 százalékot, így az előző negyedévhez képest 0,4 százalékponttal, éves szinten pedig 1,5 százalékponttal emelkedett.

Kedvelt a Váci úti irodafolyosó

A legmagasabb bérlői aktivitást változatlanul a Váci úti irodafolyosón mérték, a teljes volumen 29 százalékát itt kötötték le.

A BIEF 153 bérleti szerződést regisztrált az első negyedévben, ezek átlagos mérete 621 négyzetméter volt, az előző negyedévhez képest 27 százalékkal csökkent a tranzakciók átlagos mérete. Öt szerződést kötöttek 3000 négyzetméternél nagyobb területre, amiből négy hosszabbítás és egy új szerződés volt.

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.