FbPixel
Ingatlan

Kedvezőek a kereskedelmi ingatlanszektor 2024-es kilátásai

Kedvezőek a kereskedelmi ingatlanszektor 2024-es kilátásai

Cannes-ból üzenték meg, jó év lesz a 2024 a kereskedelmi ingatlanszektorban.

Kedvezőek a kereskedelmi ingatlan szektor 2024-es kilátásai - közölte a Gránit Pólus ingatlan-vagyonkezelő vállalkozás még decemberben az MTI-vel, miután a cég részt vett a szektor főbb trendjeit bemutató kereskedelmi ingatlanpiaci nemzetközi rendezvényen, Cannes-ban.

A közlemény szerint 2023-ban ugyan nem a legjobb évét zárta a kereskedelmi ingatlanszektor, de 2024-ben javulhat a helyzet, főleg a bérbeadottság és az új befektetések terén.

Gyertyánfy Miklós, a Westend multifunkciós épületegyüttesét is üzemeltető Gránit Pólus csoport működési vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta: az idei évre a szektor növekedését helyezték kilátásba a kereskedelmi, szórakoztatóipari, vendéglátóipari és ingatlanpiaci szereplők, amit alátámaszt a jelenleg erősödő, európai szinten átlagosan 3,5 százalékos üresedési ráta, valamint a többi ingatlanszektorhoz képest magasabb új befektetési arány.

A kereskedelmi ingatlanszektornak a jövőben komoly kihívásokra kell felkészülnie

A Gránit Pólus közleményében kitért arra, hogy a nemzetközi trendek alapján a kereskedelmi ingatlanszektornak a jövőben komoly kihívásokra kell felkészülnie, köztük a valós és az e-kereskedelem összefonódására, a szektorral szembeni környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) elvárásoknak való megfelelésre.

A Gránit Pólus csoport egyebek közt olyan létesítményekért felel, mint a Westend Bevásárlóközpont és irodái, a Papp László Budapest Sportaréna és a Művészetek Palotája.

Forrás: MTI

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.