FbPixel
Ingatlan

Jót tett a koronavírus-járvány után megnőtt parkolási forgalom a BIF-nek

Jót tett a koronavírus-járvány után megnőtt parkolási forgalom a BIF-nek

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózott eredménye az első fél évben 2,623 milliárd forint volt, ami 482,04 millió forinttal maradt el az egy évvel korábbitól - közölte a BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A társaság - nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint készített konszolidált - féléves jelentése szerint a cég nettó árbevétele éves összevetésben 18 százalékkal, 4,057 milliárd forintra emelkedett az év első hat hónapjában.

A bevételek növekedése egyebek mellett a koronavírus-járvány után újra megnőtt parkolási forgalomnak és az év elején érvényesített bérleti- és üzemeltetési díj emeléseknek volt köszönhető. A társaság által elért árbevétel 99 százalékát a befektetési célú ingatlanok hasznosításából származó bérleti, parkolási, üzemeltetési és kapcsolódó közvetített szolgáltatások díjbevételei adták.

Ingatlanberuházások következménye

A társaságnál a befektetési célú ingatlanok állománya 2023 első félévében 450 millió forinttal, 72,33 milliárd forintra nőtt a 2022. december 31-i állapothoz képest, ami részben a portfólióban levő ingatlanok valós értékének változása és az ingatlanokon végzett beruházások következménye.

A jelentés szerint a második fél évben a BIF egyebek mellett a stratégiájába illeszkedő akvizíciós lehetőségek felkutatására, az akvizíciók lebonyolítására fókuszál, valamint arra, hogy ezeket az ingatlanokat be tudják illeszteni a jövedelemtermelő portfólióba.

Iroda és parkolóház bérbeadása

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. - 2018 december 31. óta - szabályozott ingatlanbefektetési társaságként a saját tulajdonú ingatlanjainak (iroda, illetve egyéb épületeinek és parkolóházainak) bérbeadásával, ezek további fejlesztésével és a saját tulajdonú építési telkeinek az értékesítésével, azokon történő ingatlanfejlesztésekkel, valamint az elkészült ingatlanok hasznosításával és értékesítésével foglalkozik. A társaság az ingatlanpiaci szegmensek közül az irodaházak, parkolóházak, építési telkek, lakóingatlanok és szállodák területén tevékenykedik.

A BIF részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír ára 2023. augusztus 31-én csütörtökön 0,55 százalékos gyengülés mellett 360 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 400, a legalacsonyabb 185 forint volt.

MTI, BIF

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.