FbPixel
Ingatlan

Ingatlan Top 50: Megvan, kik a hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplői

Ingatlan Top 50: Megvan, kik a hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplői

Elkészült a Portfolió 2022-es Ingatlan Top 50 listája a hazai ingatlanpiac megkerülhetetlen szereplőiről. Az elmúlt 7 évben eddig összesen 115-en voltak toplistások, az idei 50 között pedig 10 új szakember is megjelent.

Az idei Ingatlan TOP 50

A hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplőit és az iparághoz szorosan kötődő szakembereket minden évben egyre nagyobb kihívás felkutatni. A készítők bevallása szerint idén sem volt ez másként, „hiszen még ilyen háborúval és megannyi gazdasági problémával terhelt időben is folyamatosak a mozgások, az új szereplők megjelenése, a cégváltások, az összeolvadások és az átszervezések miatti kinevezések” - írja a portfolio.hu.

A portál beszámolója szerint sok az átfedés a korábbi és az ide év szereplői között, de csupán 18 olyan szakember van a listán, aki a kezdetek, vagyis 2016 óta minden alkalommal bekerült a Top 50 közé. A nemi arány stagnálni látszik, a tavalyi év 5 női szereplőjével szemben idén összesen 4-et találunk a legbefolyásosabb szakemberek között. A lista készítői bíznak benne, hogy a tendencia megfordul és a következő években egyre több nő fog tudni vezető tisztséget betölteni a hazai ingatlanpiac legfontosabb cégei élén.

A kapcsolódó extra listákon a tanácsadó cégek office, retail, industrial és investment csapatai és vezetői mellett a legkiemelkedőbb jogászokat is megismerheti a szakma.

Milyen jövőre  számítanak a szakértők

A listát készítői úgy látják, hogy „a fontos régiós fundamentumok erősek, stabilak, és a kialakult nehézségekre megvannak vagy meglesznek a piaci szereplők válaszai.” Bár az idei év jól indult, ami a fejlesztéseket illeti, az ingatlanpiacot igen érzékenyen érintette az energiakrízis, és az elszabaduló infláció. A szakértők nehéz évre számítanak drágulással, veszteségekkel, de általános összeomlásra nem készülnek. Úgy vélik: „minden helyzetben van jó stratégia, van feladat, és ki lehet jönni sikeresen és megerősödve is a válságos időszakokból.”

Az FM-szövetség is gratulált

A LEO, a hazai Létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szolgáltatók országos szövetsége kiemelte: „Nagy öröm és büszkeség Szövetségünk számára, hogy Tagjaink és pártoló Tagjaink közül is több vállalatvezető ismét felkerült a hazai legbefolyásosabb ingatlanpiaci szereplők illusztris táborába.”

A Szövetség gratulált Kis-Szölgyémi Ferencnek, a B+N Referencia Zrt. Vezérigazgató-Tulajdonosának, Mikó Zoltánnak, a FUTURE FM Vezérigazgatójának, Vágó Lászlónak, a NEO Property Services Zrt. Vezérigazgatójának, Ágházi Gyulának, a Gránit Pólus Csoport Vezérigazgatójának, Futó Gábornak, a FUTUREAL Csoport Társalapító, Társtulajdonosának és dr. Gyorgyevics Benedeknek, a Városliget Zrt. Vezérigazgatójának. A LEO elismerését fejezte ki Perlaki Szabolcs, az OPL gunnercooke ügyvédi iroda Társalapítója fel is, aki a Szövetség jogi partnere és aki az ingatlanpiachoz kapcsolódó extra listára került fel.

Érdemes a teljes listát megnézni!  

AMH
48 cikk