FbPixel
Ingatlan

Rekordáron eladó az egykori rom az olasz Alpokban

Rekordáron eladó az egykori rom az olasz Alpokban

A Chalet La Fenice valószínűleg a legfényűzőbb ingatlan az olasz Alpokban.  Az 1936-ban épült, majd újjászületett faház most rekordáron eladó – szúrta ki az FM Business az fmnewsroom.com oldalán.

John Harrison, az Amplitude Capital korábbi partnere és ügyvezető igazgatója az 1990-es évek közepén szerzett tudomást az olasz Alpokban található Cervinia síterületről. Később rendszeresen járt ide nyaralni feleségével és négy gyermekével. 2015-ben egy délután síelés közben egy „nagyon szép romos” épületre lett figyelmes. A síoktatója egy nap azt mondta neki, hogy a romos ingatlan eladó, ezért Harrison élt a lehetőséggel, és megvásárolta az épületet, valamint a szomszédos telket – írta az fmnewsroom.com a Savillis információi alapján.

Ingatlanközvetítők szerint ez a legdrágább ajánlat az olasz Alpokban

A faházat az eredeti, 1936-ban épült kőépületből hozták létre. A faház a maga idejében a Matterhornra nyíló mesés kilátásáról volt ismert, és állítólag rendszeresen látogatta az olasz királyi család.

A csaknem 1200 nm-es lakótérben hét hálószoba, beltéri medencés wellness részleg, sítároló, Swarovski csillárokkal felszerelt előcsarnok, helikopterleszálló és egy Matterhornra néző pezsgőfürdő található. Ingatlanközvetítők szerint ez a legdrágább ajánlat az olasz Alpokban. 

Az alpok legragabb ingatlana, FM Business online hírek, hírportál

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a rekonstrukció öt évig tartott. A ráfordított összeg állítólag jelentősen magas volt, de részletekbe nem bocsátkoztak.

Az épületet most bárki megvásárolhatja, igaz, az ár borsos. A Savills ingatlanügynökségen keresztül értékesített ingatlanért 24 millió eurót kérnek.

Forrás: fmnewsroom.com, Savillis

Mihalovics Réka
27 cikk