FbPixel
Építési technológiák

Egyedülálló hőszigetelési technika érkezett Magyarországra

Egyedülálló hőszigetelési technika érkezett Magyarországra

A forradalmi hőszigetelési módszer polisztirol gyöngyök alkalmazásán alapul – írják az fmbusiness.hu szerkesztőségébe eljuttatott közleményben.

A gyöngyök előnye, hogy speciális kötőanyaggal összekeverve könnyen bedolgozható a nehezen hozzáférhető felületekre így a technológia lehetővé teszi azoknak a területeknek a szigetelését is, ahol más, hagyományos szigetelési módszerek alkalmazása nehézségekbe ütközik.

A technológia alkalmazása nem csak lehetővé teszi, hanem meg is könnyíti a szigetelési rétegrend precíz, hőhídmentes kialakítását, beleértve a gépészeti csövek, szennyvízcsövek, villamos védőcsövek és egyéb rendszerek körüli területeket is. A technológia alkalmas a padlások, födémek és egyéb szerkezetek szigetelésére. A könnyű, rugalmas anyag lehetővé teszi a gyors és hatékony beépítést.

Energia megtakarítás - ThermoWhite egyedülálló hőszigetelés - fmbusiness.hu ingatlan cikk

„Szemben a piacon már korábban is jelen lévő könnyűbetonnal, ami átlagosan 300 kg/köbméter súllyal bír, a polisztirolgyöngy alapú-szigetelés 80 kg/köbmétert nyom, nem tartalmaz betont, ez ténylegesen szigetelő anyag. Épületek kivitelezése, családi házak, lakások felújítás során a szakembere gyakran szembesülnek vele, hogy az aljzatbeton alatt rengeteg a gépészeti cső: szennyvíz, szellőztetés, központi porszívó, klíma… Ezeket a részeket hagyományos módszerrel szigetelni igazi kihívás, van, ahol nem is lehetséges. A technológiának köszönhetően mi ezekre a nehezen bedolgozható helyekre is egyszerűen és hatékonyan be tudjuk fújnia szigetelést” – árulta el Varga Balázs, a ThermoWhite Hungary igazgatója.

Hozzátette, tetőtér beépítésénél is hatalmas előny, hogy a bedolgozott szigetelésre 48 óra múlva közvetlenül ráhelyezhető a száraz padló, míg a cellulóz szigetelés esetében például egy plusz hordozóréteget/tartószerkezetet is ki kellene alakítani. Ráadásul a technológiával a szigetelni kívánt felületek egyenetlensége is könnyedén kiküszöbölhetőek, ami a korábbi, táblás hőszigeteléssel szintén megoldhatatlan problémát okozott. Az anyag kompozit medencetestek szigetelésére is kiválóan alkalmas – tette hozzá a szakember.

Min azt az fmbusiness.hu megtudta, Varga Balázs 20 éves generálkivitelező cége 4 éve foglalkozik estrich betonozással, és tavaly, külföldi tapasztalatokra építve hozták be az országba ezt az innovatív szigetelési technológiát.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.