FbPixel
Ingatlan

Indul a Dürer Park iroda és lakó projekt előregisztrációja

Indul a Dürer Park iroda és lakó projekt előregisztrációja

Az irodaépületek kialakítása a milánói Lissoni & Partners és a budapesti Lean-Tech építész stúdiókkal együttműködésben valósul meg, a lakóépületek részletes terveit a Közti építész stúdió jegyzi – tudta meg az fmbusiness.hu. A fejlesztés „Az Év Koncepciója Portfólió Property Awards” díj elismerésben részesült 2020-ban.

Az összesen 3,7 hektáros területen eredetileg a XIX. század végén, a Monarchia aranykorában épült Sacre Couer (Szent Szív) nővérek által alapított katolikus iskola működött, az elegáns zuglói villanegyed és a Varosliget ölelésében. Az évtizedek alatt folyamatosan romlott az épületek és a park állaga, most azonban újjászületik a terület a még megmaradt régi épület építészeti emlékeinek megőrzésével, minőségi kortárs új épületek kialakításával, és az eredeti park megújításával.

„Az Év Koncepciója Portfólió Property Awards” díjas fejlesztés

Az irodaépületeket és a belső parkot is magába foglaló fejlesztés beépítési koncepciója, és az irodaépületek kialakítása a milánói Lissoni & Partners és a budapesti Lean-Tech építész stúdiókkal együttműködésben valósul meg, a lakóépületek részletes terveit a Közti építész stúdió jegyzi. A fejlesztés „Az Év Koncepciója Portfólió Property Awards” díj elismerésben részesült 2020-ban.

INdul a Durer park eloregisztracioja fmbusiness letesitmenygazdalkodasi hirek

Fontos része a projektnek a megújuló Városligettel való kapcsolat, ennek érdekében a fejlesztés részeként átépült az Ajtósi Dürer sor középső szakasza, új kerékpársávokkal, továbbá közvetlen és biztonságos gyalogátkelőhelyekkel. A fejlesztési területen egy, az Abonyi utcát és az Ajtósi Dürer sort összekötő új gyalogos sétány is kiépül, összekötve a belső parkot, a lakóépületeket és a villanegyedet a Városligettel. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a fejlesztés a Zichy Géza és az Abonyi utcák sarkán valósul meg, három épületben - egyenként 58, 72 és 77, azaz összesen 207 lakás épül.

Dürer Park iroda és lakó projekt – májusban indul az előregisztráció

A lakóépületek tervezésénél kiemelt szempont volt, hogy a terület múltjához illő minőségű és felszereltségű lakások és környezet jöjjön létre. A belső utak és sétányok, illetve a belső park kialakítás éppolyan hangsúlyos volt, mint az épületen belüli koncepció.

Az épületek energiahatékonysága, fenntarthatósága szintén kiemelt fontosságú volt már a tervezés során is, többek között megújuló energián alapuló hibrid fűtési-hűtési gépészeti rendszer kerül kiépítésre, és nagyméretű, ökológiailag aktív zöld tetők is megvalósulnak – tájékoztatták az fmbusiness.hu-t.

A Dürer Befektetési Kft., mint beruházó, a Property Market Kft.-vel együttműködésben 2024. május elején elindítja a Dürer Park iroda és lakó projekt részeként a lakóépületek előregisztrációját.

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.