FbPixel
Ingatlan

Így fog kinézni a Váci út-Árpád híd környéke

Így fog kinézni a Váci út-Árpád híd környéke

Elkészültek az MBH Bank új székházának látványtervei. A három toronyból álló épületegyüttes két, székház funkciót betöltő tornya már 2026 végére felépülhet – jelentette be az MBH Bank.

Budapest XIII. kerületének frekventált közlekedési csomópontjában, a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, közel 13 ezer négyzetméteres telken épül majd a bankcsoport 76 ezer négyzetméteres székháza.

A társaság egy külföldi befektetőtől vette meg a Budapest XIII. kerület Róbert Károly krt. 23. alatti „Agora” projekt egyik alprojektjét, amely már érvényes építési engedéllyel rendelkezik.

Három torony épül

A három készülő torony közül kettő a munkatársak befogadására épül, míg a harmadik elsődlegesen bérbeadásra lett tervezve.

A bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes organikusan illeszkedjen a városképbe, ugyanakkor markáns és emblematikus, épitészetileg is izgalmas épület legyen – hangsúlyozták a közleményben.

MBH Bank székház a Váci úton - hátom toronyház épül, számolt be az fmbusiness.hu hírportál.

A területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, így az első két, székházfunkciót betöltő torony várhatóan 2026. év végére felépülhet, míg a harmadik, bérbeadásra szánt torony átadását 2027 végére tervezik.

A város minden pontjáról könnyen megközelíthető a leendő MBH Bank székház

A helyszín kiválasztásánál lényeges szempont volt az elhelyezkedés, hogy a leendő épületegyüttes a város szinte minden pontjáról könnyen megközelíthető legyen gépjárművel és tömegközlekedéssel egyaránt, valamint fontos tényező volt a projekt előkészített jellege.

Új MBH Bank toronyház Budapesten, az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési hírportál beszámolója

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a székház tulajdonosa és fejlesztője az MBH Bank MBH Domo Kft. nevű leányvállalata. A bankcsoport céljainak megfelelően az új székház minden társadalmi, munkavállalói és ESG elvárásnak megfelel majd, a városképi környezetbe illeszkedő, közösségi funkciókat is biztosító épületegyüttest tervez a Finta és Társai Építész Stúdió Kft., mint a projekt kiválasztott generáltervezője.

Forrás, fotó: MBH Bank

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.