FbPixel
Épületüzemeltetés

Hivatalosan is megnyílt a Balance Hall a Váci úton

Hivatalosan is megnyílt a Balance Hall a Váci úton

Az új épülettel közel 35.000 négyzetméteres irodakomplexummá bővült a Balance Office Park, amelynek bérbeadottsága elérte a 90%-ot – adta közre a CPI Hungary.

Az új épület átadásával öt év alatt teljesen megújult a csaknem évszázados ipari múlttal rendelkező Balance Office Park. Az irodapark szívében egy 3000 négyzetméteres zöld park található, mely a környezettudatosság, a wellbeing és a munkahelyi élmény jegyében relaxációs, munkavégzési és sportolási lehetőségeket (pl. kültéri tárgyalók, pihenők, petanque pálya) kínál.

A Balance Hall-ban elsőként bevezetett tudatos épület koncepció szerint a legkorszerűbb műszaki berendezések és megoldások összességét a mindennapi működés alapján az épületre lehet szabni, hogy a legkisebb környezeti terhelés mellett a lehető legmagasabb színvonalú komfortot biztosítsa a bérlőknek. Az épület a rendelkezésre álló energia- és emberi erőforrásokat a lehető legoptimálisabban tudja hasznosítani, miközben a bérlőket is tudatosabb és hatékonyabb napi munkavégzésre ösztönzi.

A bérlők egy önálló okos felületen tudják nyomon követni az épület és a saját energiafogyasztásukat

A koncepció már az első fél év során a gyakorlatban is beigazolta a várakozásokat, hiszen az elmúlt téli időszakban a CPI Hungary saját üzemeltetésében működő épület káros anyag kibocsátása 40%-kal kevesebb volt, mint egy hasonló adottságú, de hagyományos irodaháznak.

Az üzemeltetők az épület működése során kinyert adatok alapján lekövetik a megújuló, visszanyert energiák mennyiségét és ennek optimalizált felhasználása további megtakarítást eredményez. Emellett a bérlők egy önálló okos felületen tudják nyomon követni az épület és a saját energiafogyasztásukat, így az üzemeltetőkkel együtt képesek még energiatudatosabban működtetni az irodájukat - számolt be a CPI Property Group.

(Fotó forrása: cpigroup.hu)

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.