FbPixel
Épületüzemeltetés

Hatszáz étel- és italautomatát élesztettek újra az üzemeltetők

Hatszáz étel- és italautomatát élesztettek újra az üzemeltetők

Persze ehhez kellett az is, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelezte, fokozottan ellenőrzik az automatákat, üzemeltetőket – tudta meg az fmbusiness.hu. Adódik a kérdés: a fekete üzemeltetésről az ingatlan üzemeltetője tud?

Nyáron országszerte több mint hatszáz étel- és italautomatát "élesztettek újra" az üzemeltetők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzéseinek hírére: a korábbi időszakhoz képest a négyszeresére ugrott a visszakapcsolások száma - tájékoztatta a hivatal közleményben csütörtökön az MTI-t.

Többmilliós büntetést kockáztat az az üzemeltető

Kiemelték, hogy többmilliós büntetést kockáztat az az üzemeltető, aki szabálytalanul működteti automatáját. A revizorok a szabályszegőket akár egymillió forint mulasztási bírsággal sújthatják, ezen túl meg kell fizetni az eltitkolt bevételek utáni adót, továbbá a késedelmi pótlékot és adóbírságot is, amelynek összege a be nem fizetett adó kétszerese is lehet - tették hozzá.

Felidézték: a NAV a honlapján tette közzé, hogy június 1-től fokozottan ellenőrzi az automatákat, különösen ott, ahol az üzemeltető korábban felügyeleti egység nélkül működtette a berendezést vagy az automata szüneteltetését jelentette be.

Ellenőrzés gyárépületekben, gyártócsarnokokban, kórházakban, iskolákban, a közterületeken és pályaudvarokon

Az ellenőrzések eredményeként a gyárépületekben, gyártócsarnokokban, kórházakban, iskolákban, a közterületeken és pályaudvarokon vizsgált automaták egy részéről kiderült, hogy bejelentés vagy felügyeleti egység nélkül üzemeltetik azokat, nincs regisztrációs számuk, AFE-kódjuk vagy nem helyezték ki azt, illetve a bejelentett szüneteltetés ellenére működnek - fejtették ki.

Megjegyezték, hogy a fekete üzemeltetésről az ingatlan üzemeltetője sokszor nem is tud.

A NAV folytatja az automaták ellenőrzését, amelynek fókuszában továbbra is a papíron szüneteltetők, illetve befejezést jelentők és az automatát felügyeleti egység nélkül üzemeltetők állnak - írták a közleményben.

Forrás: MTI, NAV

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.