FbPixel
Külföld

Harminc ötcsillagos szállodát húztak fel az új karibi paradicsomban

Harminc ötcsillagos szállodát húztak fel az új karibi paradicsomban

Kuba, Jardines del Rey - amely eddig szinte felfedezetlen volt a magyar turisták számára.

Ha Kuba, akkor Havanna vagy Varadero – vágja rá a magyar turista egyből. Most azonban egy olyan új úti cél kínál igazi luxuskörnyezetet és egzotikus látnivalókat, amely eddig szinte felfedezetlen volt a magyar turisták számára.

A Jardines del Rey – melynek jelentése magyarul a király kertjei - egy szigetcsoport Kuba északi partjainál, Ciego de Ávila és Camagüey tartományok északi részén, amelyről még Ernest Hemingway is megemlékezett a Szigetek az Áramlatban című könyvében. Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban igazi uralkodói környezetet varázsoltak ide harminc vadonatúj ötcsillagos szállodával, ahol a vendégek valóban királyokként élvezhetik a pihenésüket.

Cayo Guillermo, Cayo Coco, Cayo Romano, Cayo Guajaba, Cayo Sabinal

A Jardines del Rey-t alkotó számos öböl és sziget közül Cayo Guillermo, Cayo Coco, Cayo Romano, Cayo Guajaba, Cayo Sabinal a legvonzóbb úti célok, de a környéken további felfedezésre váró szigetet is bebarangolhatunk. A szigetcsoport olyannyira kiemelt szerepet kap most Kuba turisztikai attrakciói között, hogy itt rendezték meg nemrégiben a FIT Cubát, vagyis a Fair of International Tourism rendezvényt, ami Kuba Nemzetközi Utazási Kiállítását és Vásárát, amelynek a jelentőségét jól mutatja, hogy a miniszterelnök, Manuel Rorrero Cruz és a turisztikai miniszter, Juan Carlos Garcia Granda is részt vett az eseményen.

Harminc-otcsillagos-hotel-karibi-paradicsomban-fmbusiness-letesitmenyuzemeltetesi-hirek

A szigetcsoport az UNICA, azaz Kuba idei promóciós kampányában is kiemelt szerepet kap, ami nem csak annak köszönhető, hogy egyre többen választják ezt a környéket a nyaralásaik helyszínéül, de az ország szeretné, ha ezt az egzotikus karibi gyöngyszemet minél többen felfedeznék. A Jardines del Rey repülőterének és a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően eddig leginkább a kanadai és a Dél-amerikai turisták kedvelt úti célja volt, ám az orosz és a spanyol turisták is egyre inkább választják a kubai paradicsomot. Európai turisták számára várhatóan év végén indulnak el a közvetlen járatok Kubába Pozsonyból – tájékoztatták az fmbusiness.hu-t.

Fotók: Wiandt László

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.