FbPixel
Ingatlan

Ez lesz Budapest jellegzetes toronyháza helyén

Ez lesz Budapest jellegzetes toronyháza helyén

A Váci út és Dózsa György út sarkán sokáig egy a Hofer Miklós által tervezett ikonikus irodaház állt. Az idősebb generáció tudja: ez volt a Fővárosi Vízművek toronyháza. A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején épült toronyházat lebontották, helyén a H2Offices épül - az fmbusiness.hu képes beszámolója az új irodakomplexumról.

2020 augusztusában kezdődött a H2Offices építése a budapesti Vízművek egykori telkén, a Váci út-Dózsa György út sarkánál.

H2Offices exterior view from Dózsa György road and Váci road junction_1

Váci úti irodafolyosó szívében születő irodakomplexum összhangban van a modern üzleti igényekkel, például a fenntarthatósággal és az emberek jólétével – olvasható a Skanska weboldalán. 

Canopy and garden of H2Offices

A hely örökségéből ihletve a víz a projekt megnevezésében is kiemelt szerepet kapott. A parkosított kert áll a projekt középpontjában.

Placemaking of H2Offices

Az irodakomplexum összesen 65 000 négyzetméter bérelhető területet kínál. Az irodaház "lakói" a tetőtéri futópályán frissülhetnek fel, javítva egészségüket és közérzetüket. A legfelső emeleten található zöld teraszok egyedülálló kilátást nyújtanak a városra.

Rooftop running track

Az első épület nyolc emeletét három mélygarázs teszi teljessé.

H2Offices facade from Váci road

Fotó: skanska.hu

Arany Média Hírügynökség
10 cikk