FbPixel
Jövő

Green Building 2022: online konferencia a fenntartható építőiparról

Green Building 2022: online konferencia a fenntartható építőiparról

Mi kell a változáshoz? Hogyan lehet a fenntarthatóságot üzleti lehetőséggé alakítani? Hogyan tervezi az Európai Bizottság támogatni mindezt? Ezekre és még sok más kérdésre keresik közösen a választ a Green Building 2022 online konferencia előadói és résztvevői.

2022. február 22-én egy egyedülálló virtuális stúdióban rendezi meg a Green Building 2022 konferenciát a Cseh Zöldépítési Tanács a V4-es országok támogatásával. Az esemény középpontjában olyan fenntartható, példaértékű megoldások állnak, amelyek inspirálhatják a résztvevőket, és arra is rámutatnak, hogy a zöld szemléletmód hogyan lehet profitábilis.

A fenntarthatóság alapvető szemponttá válik minden ágazatban, az építőipar pedig különösen nagy mértékben járulhat hozzá a karbonsemlegesség kapcsán kitűzött célok eléréséhez, valamint hasznot is termelhet ezekből. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a teljes iparág hozzáállása megváltozzon. A Green Building 2022 lehetőséget biztosít a szakemberek, hogy fenntartható megoldásokról inspirálódjanak világszerte elismert előadók segítségével.

Az online konferencia programja az ENSZ 26. éghajlatváltozási csúcstalálkozójának témái szerint tagolódik 4 blokkra:

  1. blokk: Nettó nulla szén-dioxid-kibocsátás
  2. blokk: Alkalmazkodás és ellenálló képesség
  3. blokk: Finanszírozás
  4. blokk: Együttműködés

Részletes program: Green Building 2022

Megtérülő zöld épületek

A konferencia kiemelt előadója Rick Fedrizzi, a Nemzetközi WELL Építési Intézet (IWBI) ügyvezető elnöke. Rick Fedrizzi hosszú évek óta a fenntartható építési ágazat élvonalában tevékenykedik, és a zöld építésben olyan gazdasági és üzleti lehetőséget lát, amely megmentheti bolygónkat. A szakember beszéde után nyílik meg az első szekció, amelyben elsőként Benoit Bazin, a Saint-Gobain vezérigazgatója mutatja be a karbonsemlegesség eléréséhez vezető utat. Őt követi Paul King, a Lendlease Europe fenntarthatósági és társadalmi hatásért felelős ügyvezető igazgatója, aki szintén ezzel a témával foglalkozik, és saját példáján keresztül szemlélteti az ipar előtt álló lehetőségeket.

Elmélet a gyakorlatban

A második blokkban az előadók konkrét példákat mutatnak be a bevált gyakorlatokra azzal kapcsolatban, hogy az épületeknek hogyan kell reagálniuk és alkalmazkodniuk az éghajlatváltozás új kihívásaihoz. Jan Baxa, a CA IMMO vagyonkezelési vezetője a meglévő épületek felújításának fontosságáról fog beszélni, Dusty Gedge, a Zöldtetők és Élőfalak Európai Szövetségének elnöke pedig a városi környezetben alkalmazott zöldtetőkről és falakról, valamint a városok éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodását és a biológiai sokféleséggel kapcsolatos válsághelyzet megoldását segítő sikereiről.

A fenntarthatóság pénzügyi oldala

A harmadik blokk középpontjában a zöld megoldások finanszírozása áll, ami nagyon fontos szerepet játszik a fenntarthatóság felé való elmozdulás felgyorsításában. Jan Tomaštík, a ČSOB EU Centre igazgatója bemutatja a pénzügyi eszközöket, valamint az új adórendszer és banki szabályozás hatását a projektfinanszírozásra. Az ipari épületek fejlesztésének zöld kötvényekkel történő finanszírozásáról pedig Jan-Evert Post, a CTP finanszírozási és befektetői kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója fog beszélni.

Mindenki egyért!

A negyedik blokk az állami és a magánszektor közötti együttműködés fontosságára összpontosít. A szekcióban előad többek között Stefan Moser, az Európai Bizottság energiaügyekért felelős képviselője, aki bemutatja a Bizottság elképzeléseit az európai zöld megállapodás építőipari ágazatban történő végrehajtásáról.

A 8. Green Building 2022 konferenciát február 22-én, 11:30-tól online rendezik meg, az esemény nyelve angol lesz, cseh feliratozással. Minden résztvevő bekapcsolódhat a vitába, és élőben kérdezhet az előadóktól.

A regisztráció ITT elérhető.

 

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.