FbPixel
Magyarország

Franchise rendszerben terjeszkedne hazánkban a Pizza Hut

Franchise rendszerben terjeszkedne hazánkban a Pizza Hut

Egy időben nagyon ment. Aztán azt éreztük, mintha veszítettek volna a fényükből a Pizza Hut-os üzlethelységek. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a koronavírus világjárvány „kihatása" a franchise rendszerben történő terjeszkedés.

„Az utóbbi években szignifikánsan átalakult a Pizza Hut üzletpolitikája, a járvány miatt a helyben fogyasztás helyett megerősödött a házhoz rendelés, most, 2023 végén ott tartunk, hogy a házhoz rendelés mértéke folyamatosan nő" – tudta meg az fmbusiness.hu Kozák Miklóstól, a Pizza Hut Magyarország igazgatójától.

Az igazgató kiemelte, hogy franchise rendszerben képzelik el a növekedést. A vállalat hosszú távú tervei között szerepel a Pizza Hut éttermek országos terjeszkedése. Kozák Miklós véleménye szerint sokkal többet bírna el a piac.

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, jelenleg legalább 50 ezres lakosságú településeken nyitnánk új üzletet, de ez még változhat, talán a 30 ezer fős város is megfelelő lehet.

25 Pizza Hut étterem működik Magyarországon

Jelenleg 25 Pizza Hut étterem van Magyarországon, de a terv szerint ez 2024-ben bővülni fog. A vezetők a folyamatos terjeszkedést franchise rendszerben képzelik el Magyarországon.

Franchise rendszerben terjeszkedne hazánkban a Pizza Hut - fmbusiness.hu

2023. júniusában, Szegeden nyitott meg az első franchise rendszerben működő Pizza Hut. A franchise program lényege, hogy az AmRest – a Pizza Hut éttermeket üzemeltető nagyvállalat – bevált üzleti modellt, stabil infrastrukturális hátteret, marketinget, dizájnt tud biztosítani a partnereknek. A Pizza Hut erre dedikált szakembert állított Buka Péter franchise menedzser személyében.

„Világszerte több mint 100 országban, 19 000 ezernél is több Pizza Hut étterem üzemel, mindegyik hasonlóan működik, folyamatos termékinnovációval, megbízható alapanyag-ellátottságal és biztos háttérrel” – mondta Buka Péter, a Pizza Hut franchise menedzsere.

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.