FbPixel
Ingatlan

Fotókon az épülő debreceni BMW autógyár

Fotókon az épülő debreceni BMW autógyár

Hogyan áll a debreceni BMW autógyár építkezése? Mutatjuk, képgaléria Debrecenből.

Az épülő BMW-gyár Debrecenben 2023. július 17-én:

FM Business - fmbusiness.hu Ingatlan, facility management hírek  - BMW épülő debreceni autógyára

A BMW Group 400 hektárnyi területen építi fel az autógyárat, amely évente mintegy 150 000 gépkocsi gyártására lesz képes. A termelés 2025-ben kezdődik, itt készül majd a tisztán elektromos meghajtású modellek számára kifejlesztett NCAR architektúrára épülő Neue Klasse modellgeneráció alapító tagja. A mintegy 400 milliárd forintos beruházással több mint ezer új munkahely jön létre a városban.            

Épülő BMW autógyár Debrecenben - debreceni létesítmény, fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál hírek.

 

Közben: oktatás-felsőoktatás-együttműködés - aláírták a Debreceni Egyetem és a BMW Group Gyár Debrecen együttműködési megállapodását

A szakemberképzésre és a kutatás-fejlesztésre is kiterjedő együttműködési megállapodást írtak alá a Debreceni Egyetem (DE) és a BMW Group Gyár Debrecen vezetői az egyetem Learning Centerében kedden.

Kossa György, az egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta, ha két világmárka - a BMW és a DE - találkozik, az erős üzenet az egyetemen tanuló hallgatóknak és a térség polgárainak.

Az elnök lehetőségnek nevezte, ha az egyetem segíthet egy ipari tevékenységet folytató gazdasági társaságot, hogy hozzáadott értékkel évszázados hagyományt vigyen tovább.

Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a mostani megállapodás keret és alap a jövőbeli együttműködésben.

A BMW-nek hosszú távú elkötelezettsége van Debrecenben, ezért magasan képzett szakemberekkel kívánnak együttműködni - tette hozzá, megjegyezve, hogy több egyetemi karral is tárgyalnak, de ez még csak a kezdet, reméli, az együttműködés a kutatásra is ki fog terjedni.

Hans-Peter Kemser emlékeztetett rá, hogy a Debreceni Szakképzési Centrummal (DSzC) már 2019-ben felvették a kapcsolatot, aminek eredményeként a duális képzés keretében szeptembertől százan kezdik meg a tanulást a BMW-nél, számukat a következő években háromszázra növelik.

Az elnök-vezérigazgató fontos mérföldkőnek nevezte, hogy aláírták az együttműködési megállapodást

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora jelezte, hogy a debreceni Magyarország legszélesebb képzési spektrumát kínáló egyeteme, így sokat tudnak nyújtani az oktatás, a képzés, az innováció területén.

„A stratégiai partnerség szerződésben testesül meg” - utalt az együttműködési megállapodásra a rektor.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester megjegyezte: ha van a városnak két olyan erős szövetségese, mint az egyetem és a BMW, akkor sikerül a talentumokat, a tehetséges fiatalokat helyben tartani.

 

Forrás: MTI, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.