FbPixel
Jövő

FM utánpótlás: Szeretem a szakmám

FM utánpótlás: Szeretem a szakmám

Új helyen, az új Néprajzi Múzeum konferenciaközpontjában - tartalmas szakmai esemény keretében - adta át a LEO (Létesítménygazdálkodási és épületüzemeltetési szolgáltatók országos szövetsége) a Szeretem a szakmám szakiskolai pályázat első és második helyezett csapatainak járó  díjat. Mi lett a harmadikkal? Az fmbusiness.hu cikkéből kiderül.

„Szövetségünk számára a 2012. évi megalakulás óta egyik legfontosabb cél a fiatalokkal, az utánpótlással való folyamatos kapcsolattartás, megismerni egymás értékeit és motivációit. Ezzel a céllal jött létre a pályázat is 7 évvel ezelőtt.  Örömteli visszajelzés, hogy a diákok és pedagógusaik nem váltak érdektelenné a kezdeményezés irányában, pályázatunk továbbra is országosan mozgatja meg a szakiskolákat és sokan közülük visszatérő pályázók” – mondta az fmbusiness.hu facility management szakportálnak Istiván Rita, a LEO főtitkára.

fmbusiness - létesítménygazdálkodási portál, Istiván Rita, Szeretem a szakmám, Néprajzi Múzeum

Az első helyezett

A LEO Szeretem a szakmám pályázatának 2022-es I. helyezett csapata a Győri SZC Pattantyús Ábrahám Géza Technikum lett (tavaly is nyertek – a szerk.), de olyan professzionális, a bírálati szempontoknak mindenben megfelelő és mindamellett szórakoztató filmet készítettek, hogy a zsűri a legjobbnak ítélte.

fmbusiness.hu - Szeretem a szakmám, FM jövő

A csapat tagjai: Csikász Levente, Sárközi Roland és Bekő Levente. Felkészítő tanár: Hatos Hajnalka.

A második helyezett, …és a szintén második helyezett

A megosztott második helyezést a létesítménygazdálkodás és saját szakmája frappáns összekötésén alapuló filmjével a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium Krea-Duó csapata és a TM SZC I. István Szakképző Iskola 9.a. festő csapata kapta humoros, a bírálati szempontoknak eleget tévő munkájával.

fmbusiness.hu - facility management hírek - szeretem a szakmám díjátadó, Néprajzi Múzeum

A Krea-Duó csapat Tagjai: Dorbai Orsolya, Pellei Hajnalka Dóra. Felkészítő Tanár: Szalai Anikó.

fmbusiness.hu - épületüzemeltetési hírportál, Szeretem a szakmám, Néprajzi múzeum, LEO FM

A festő csapat Tagjai: Farkas Ignác, Káldi Bence Sándor, Lückl Attila Kevin. Fekészítő Tanár: Vass János.

A nap további programja

A házigazda részéről Jelinek Balázs működési vezérigazgató-helyettes osztotta meg gondolatait a Néprajzi Múzeum fejlesztésről, a Szeretem a szakmám kezdeményezés és általánosságban a LEO jelentőségéről.

A szakiskolai pályázat hét éves történetét tekintette át R. Nagy András, a kampányt kezdetektől összefogó Próbakő Kommunikáció ügyvezető igazgatója.

FM jövő, digitális átállás

A program ezután Kuczogi László, K-ÉP Stúdió alapító-ügyvezető igazgatójának, a LEO tiszteletbeli tagjának gondolatébresztő prezentációjával folytatódott. A fiatalok az előadásból megismerhették hol tart most a digitális átállás és merre tart a jövőben az FM szakma.

Völgyi Csaba, az SCH-PS fejlesztési vezetője a légtisztítási megoldásokról,  Jámbor Árpád, az FM Unity trstulajdonosa, FAAC ügyvezető igazgatója a jövő Adema hibabejelentő rendszerről és az okos automata ajtókról, Falta Viktória, a CLEAN UP Grand Service ügyvezető igazgató-helyettese a minőségi tisztítás-technológiáról és újonnan fejlesztett mosodájukról, Vasas László a FRACHTMEISTER International branch managere a magas hozzáadott értékű szállítmányozási technikákról és okos költöztetésről, Ecsedi Péter, az EPS-Connect innovációs vezetője pedig a korszerű technológiai infrastruktúráról, IT hálózati rendszerek költöztetéséről beszélt az FM digitális átállásának vonatkozásában.

fmbusiness.hu - LEO, Néprajzi Múzeum, Szeretem a szakmám

A Néprajzi Múzeum bejárása

A szakmai program végén a vendégek vezetett bejáráson ismerhették meg a több mint 500 helyiségből álló Néprajzi Múzeumot.

fmbusiness.hu - facility management szakportál, Néprajzi Múzeum

A túra végére minden résztvevő megértette, miért is nyerhette el a múzeum a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi eseményén, az International Property Awards-on,  kategóriájában a világ legjobb középülete elismerést a 80 fős nemzetközi szakmai zsűri ítélete alapján.

Fotó: LEO/Harangozó Dávid

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.