FbPixel
Épületüzemeltetés

FM-könyvajánló: Létesítménygazdálkodási mérőszámok 2020-2021

FM-könyvajánló: Létesítménygazdálkodási mérőszámok 2020-2021

Hiánypótló szakmai könyv jelent meg a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége kiadásában. Címe: FM Benchmarking IV.

A 349 oldalas kiadvány a szövetség önálló kutatásainak ikonikus darabja. A negyedik alkalommal megjelenő könyv több mint ezer létesítmény aggregát adatainak elemzését tartalmazza.

Az fmbusiness.hu-nak Istiván Rita, a LEO főtitkára elmondta: „amellett, hogy idén is meghatározó  iparági szakértőket kértünk fel a fejezetek szakmai lektorálására és bevezetőinek megírására, fontos újdonságokkal is bővítettük az anyagot. Létrehoztuk  a Fókuszban a fenntarthatóság, A pandémia hatása az FM piacra és Proptech: technológiai forradalom című fejezeteinket. A felhasználói kényelmet szolgálják a könyvben a Módszertan, Fogalomtár, a kutatás alapjául szolgáló Kérdőív és a Függelék.

A könyv célja megfelelni mind a hazai ingatlangazdálkodási igényeknek, mind a nemzetközi sztenderdeknek és megbízható eszközt adni az ingatlanszakemberek döntései során.

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége által eddig összeállított négy szakmai könyv adatsorai már lehetőséget adnak releváns összehasonlító elemzésekre is.

„2017 évben még 200 épület adatsorának is örültünk. 2017-ben büszkék voltunk a megduplázott, 400 létesítmény adataira. 2019 évben alig akartuk elhinni, hogy átléptük a 7 millió nm alapterületet és a 800-as mintaszámot. Az idén sikerült ezt is jelentősen megnövelni, hiszen 15 millió négyzetméter alapterületű 1.000-nél is több létesítmény adatelemzését tartalmazza a legfrissebb kutatás” – emelte ki a főtitkár.

A könyv szakmai irányítója Décsi Gábor MRICS LEO Benchmarking munkacsoport-vezető volt.

fmbusiness.hu
465 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.