FbPixel
Koronavírus

FM kutatás: Mi marad velünk a pandémia után is?

FM kutatás: Mi marad velünk a pandémia után is?

„Új norma” – egyike a ma gyakran használt, már-már közhelyességig koptatott kifejezéseknek, mégis sok FM számára a poszt-covid munkakörnyezet tökéletes jellemzése.

A „Rethinking Buildings Post-COVID-19” nemzetközi tanulmány készítése során megkérdezett FM-ek háromnegyede szerint a járvány miatt át kell gondolják, hogyan működjenek tovább létesítményeik – írja a Facilitiesnet.

A Honeywell friss felmérésében résztvevő szakemberek 75 százaléka úgy gondolja, hosszan velünk maradnak a pandémia szakmára gyakorolt ​​hatásai. A biztonságos távolságtartás, a fokozott takarítás és a beltéri levegő minőségének javítása három olyan terület, ahol az FM-ek a járvány idején kialakított intézkedéseket továbbra is fenn kell tartsák.

A megkérdezett létesítményüzemeltetők 22 százaléka a pandémiával kapcsolatos kérdéseket említi legfőbb aggodalmaként, 62 százalékuk számára elsődleges fontosságú egy egészséges épület menedzselése

A járvány nyomán az üzemeltetők számára prioritássá vált tehát a beltéri levegő tisztaságának javítása (a válaszadók 62% -a nyilatkozott úgy, hogy többet fektet az légtisztításba a világjárvány után) és az érintés nélküli technológiák alkalmazása (56%).

A szakemberek 54 százaléka lát növekedést a távoli épületirányítási rendszerek alkalmazásában, 67 százalékuk vallja, hogy a világjárványt követően biztosan fektetnek intelligens épületkezelési rendszerekbe.

 

A teljes tanulmány angol nyelven itt érhető el.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.