FbPixel
Ingatlan

Fenntartható toronyházat épít az MBH Bank

Fenntartható toronyházat épít az MBH Bank

Új, fenntartható székházat (toronyházat) épít az MBH Bank Budapest XIII. kerületében - szúrta ki az MBH oldalán közzétett hírt az fmbusiness.hu. A több toronyból álló épületegyüttes a tervek szerint 2026 elejére épülhet fel. 

A társaság egy külföldi ingatlanfejlesztőtől veszi meg a Budapest XIII. kerület Róbert Károly krt. 23. alatti irodaház projektet. A bank az eredeti terveket fenntarthatósági, gazdaságossági és környezeti szempontok mentén felülvizsgálja, hogy az új székház minden társadalmi, munkavállalói és ESG elvárásnak megfeleljen. A Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, most megvásárolt, közel 13 ezer négyzetméteres telek szolgál majd a székház alapjaként.

Emblematikus és markáns toronyház

A több toronyból álló épületegyüttes a környék emblematikus és markáns építménye lesz, a bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes vizuális élményt nyújtson majd az ott elhaladóknak és organikusan illeszkedjen a városképbe.

A bank a döntés előtt több lehetséges helyszínt is alaposan megvizsgált. A kiválasztásnál lényeges szempont volt az elhelyezkedés, hogy a leendő épületegyüttes a város szinte minden pontjáról könnyen megközelíthető legyen gépjárművel és tömegközlekedéssel egyaránt. Fontos szerepet játszott a döntésben a projekt készültségi szintje és a már megkezdett építési munkálat is. A területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, így az épületegyüttes egy része 2026 elejére fel is épülhet - olvasható az MBH weboldalán.

A székház tulajdonosa és fejlesztője az MBH Bank MBH Domo nevű leányvállalata. Mészáros Beatrix, az MBH Bank leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese a projekt kapcsán hangsúlyozta:

„Az új, energiahatékony és korszerű székház nemcsak jelentős költségmegtakarítást hoz a banknak és csökkenti ökológiai lábnyomát, hanem növeli a működési és szervezeti hatékonyságot, mivel jelenleg a bank budapesti munkatársai a város több pontján elszórtan, négy régebbi irodaházban dolgoznak. Mindemellett fontos alapvetésünk, hogy az új székház az EU Taxonómia célkitűzéseit is figyelembe véve épüljön és megszerezze a legfontosabb zöld épület tanúsítványokat (LEED, BREEAM, WELL)”. 

fmbusiness.hu
466 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.