FbPixel
Magyarország

Fejlesztés Hévízen: vendégeknek is kínálnak parkolóbérleteket

Fejlesztés Hévízen: vendégeknek is kínálnak parkolóbérleteket

Januártól olyan bérletrendszert vezetnek be Hévízen a fizetőparkolókban, amelynek révén a vendégként érkezők is kedvezménnyel állhatnak meg autóikkal - közölte sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Hévíz városa jelenleg mintegy nyolcszáz fizetős parkolóhellyel rendelkezik. Jövőre a helyi lakosok mellett éves kedvezményes bérletet válthatnak azok is, akik Hévízre járnak dolgozni. Utóbbiak száma naponta három-négyezer. Kedvezmény nélkül egyébként bárki más is válthat egészéves bérletet. A városközpont nagyparkolójában ezentúl negyedéves időszakokra is váltható parkolási engedély, és az is újdonság, hogy a Hévízre pihenni érkezők három- vagy hétnapos bérletet vásárolhatnak majd - sorolta Papp Gábor, polgármester.

Fejlesztés, applikáció segít szabad helyet találni

Újítás az is, hogy januártól a nagyparkolóban nemcsak tizenöt percig, hanem fél óráig bárki ingyenesen megállhat, a szabad helyeket pedig egy telefonos applikáció segítségével is meg lehet keresni.

Papp Gábor az MTI-nek elmondta: a telítettségi vizsgálatok és az igények alapján a jelenlegi nyolcszáz helyett nagyjából kétszer annyi parkolóhelyre lenne szükség Hévízen. Tervezik is a bővítést, amelyhez pályázati forrást is remélnek, mert egyetlen új parkolóhely kialakítása mintegy 2,5 millió forintba kerül.

Hamarosan elkészül az új kerékpárút is Hévízen

A polgármester beszámolt arról is, hogy a Vörösmarty utcában épülő új kerékpárút, valamint ahhoz kapcsolódóan a csapadékvíz-elvezetés és a vízbekötések kivitelezése nem fejeződött be határidőre. A vállalkozó a 163 millió forintos beruházás késése miatt már most 24 millió forintos kötbér fizetésére számíthat, de várhatóan három héten belül befejeződhetnek a munkálatok.

A város ezen felül saját forrásból fejezi be a kapubeállók aszfaltozását, de mintegy 250 millió forintra nyújtott be igényt, hogy a teljes utcát és a járdáját is újraaszfaltozzák - tette hozzá.

Forrás: MTI, www.facebook.com/Hévízi-Tófürdő

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.